Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παλαιμάχων Στίβου 2015



Τμηματική παρουσίαση
Οι Ρίπτες μας: Μια ντουζίνα (και…) ρίπτες για μόλις τρία μετάλλια!!!

Ο Στέλιος Αγγλούπας
      Το πρωτάθλημα ήταν αφιερωμένο στον Στέλιο Αγγλούπα, παλαιό πρωταθλητή της Δισκοβολίας, που πρόσφατα απεβίωσε. Στη μνήμη του αθλοθετήθηκε κύπελλο. Και εμείς με τη σειρά μας αφιερώνουμε την προσπάθεια που καταβάλλαμε καθώς και τις μικρές επιτυχίες μας σε αυτόν τον μεγάλο αθλητή.


Στη Δισκοβολία

Στην κατηγορία 35-39 ετών.
Ο Παπαδόπουλος στη βαλβίδα.
  1. Δημήτρης Παπαδόπουλος: Ο γυμναστής μας, ο μικρότερος εκ των τριών της ομάδας, καταπονημένος από την εργασία του και σχεδόν απροπόνητος στο αγώνισμα, έμεινε μακριά από την επίδοσή του και πήρε την 4η θέση στην κατηγορία του με 17.36 μ. Μας δήλωσε με περισσή ευγένεια: «Στον δίσκο προσπάθησα να διατηρήσω το ατομικό μου ρεκόρ που είναι τα 25 μέτρα, αλλά δεν τα κατάφερα και παρέμεινα χαμηλά. Ευχαριστώ τους Διαχρονικούς Αθλητές Στίβου Θεσσαλονίκης που μου έκαναν την τιμή να αγωνιστώ με τα χρώματα τους». 

Στην κατηγορία 40-44 ετών.
Κανένας δεν αποχωρίστηκε τα γυαλιά του.
  2. Δημήτρης Σαλονικιός: Ο δάσκαλος, ένας από τους δύο της ομάδας, αγωνίστηκε στη Δισκοβολία στην κατηγορία 40-44 και με βολή στα 14.50 μ. βρέθηκε στην 6η θέση. Μας δήλωσε με έντονη κριτική διάθεση πως: «Αποτελεί μεγάλη τιμή να αγωνίζεται κάποιος αθλητής στους Αγώνες των Βετεράνων. Πρόκειται για μια γιορτή του Αθλητισμού. Καταξιωμένοι αθλητές από όλα τα μέρη της Ελλάδας, ανεξαρτήτως ηλικίας, δίνουν το παρών σε κάθε διοργάνωση με μοναδικό κίνητρο τη συμμετοχή, τη συνάντηση με παλιούς συναθλητές. Κόντρα στο κυρίαρχο ρεύμα των «φιλανθρωπικών» Μαραθωνίων οι βετεράνοι επιλέγουν να αγωνίζονται ανεξάρτητα από κάμερες και φωτογραφικές μηχανές». 
    
Πιο κοντά από ότι φαίνεται.
  3. Γιώργος Ζιάκας: Ο φαρμακοποιός μας δεν χρησιμοποίησε την επιστήμη του για να αυξήσει την επίδοσή του και έτσι άφησε πίσω του μόνο τον Σαλονικιό και πήρε την 5η θέση στην ίδια κατηγορία με βολή στα 15.53 μ. Ευχάριστη έκπληξη η συμμετοχή του μετά από αποχή δύο ετών. Πιστεύουμε πως ξαναήρθε για να μείνει. Ο Γιώργος Ζιάκας, όπως και ο Δημήτρης Σαλονικιός, υπήρξε επίσης υδατοσφαιριστής της ομάδας στην διετή παρουσία της στην Δ’ Εθνική και στηρίζει με κάθε ευκαιρία κάθε αθλητική πρωτοβουλία του Συλλόγου.  
Στην κατηγορία 45-49 ετών.
7ος και καταϊδρωμένος.
  4. Γιάννης Μπαχάς: Ο δεύτερος γυμναστής της ομάδας καταβαραθρώθηκε και η κατρακύλα του σταμάτησε στην 7η θέση με επίδοση 20.35 μ. που αν και καλή για τον ίδιο δεν «μετρούσε μία» μπροστά στις επιδόσεις των συναθλητών του. Μας δήλωσε: «Στο φετινό Πρωτάθλημα, σε όλα τα ριπτικά αγωνίσματα, ο ανταγωνισμός «εκτινάχθηκε» στα ύψη. Οι συμμετοχές σε όλες τις κατηγορίες ήταν πολλές και η διοργάνωση προσέλκυσε πρωταθλητές σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση, οι οποίοι και πέτυχαν υψηλές επιδόσεις. Έτσι φέτος «βούλιαξα» στην 7η θέση της κατηγορίας μου. Είμαι όμως ευχαριστημένος από την επίδοσή μου, η οποία και πάλι σε όλες τις βολές μου ήταν πάνω από 25 μ. Πέρσι με 25 μ. κέρδισα «αβρόχοις ποσί» το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία μου. Επόμενος αγώνας η Ημερίδα που διοργανώνουν οι Βετεράνοι της Αλεξανδρούπολης στην πόλη τους στις 23 Αυγούστου. Εκεί θα αγωνιστώ στο Πένταθλο και στην Ελληνική Δισκοβολία. Η περσινή μου εμπειρία ήταν θαυμάσια και ανυπομονώ να την επαναλάβω. Ευχαριστώ όλους τους συναθλητές μου και κυρίως τον Πρόεδρο μας Γιώργο Γεωργούδη που «τρώει» απίστευτα χιλιόμετρα για να είναι κοντά μας, τον Σάκη Κυριακού που αποτελεί τον κορυφαίο αθλητή του Σωματείου μας και μας κάνει περήφανους που τον έχουμε στις τάξεις μας. Περισσότεροι, καλύτεροι (εάν είναι δυνατόν) και πιο ευτυχισμένοι του χρόνου, αυτό ας είναι το σύνθημά μας».
Στην κατηγορία 50-54 ετών.    
5.Παντελής Παρουσινάς: Τα παγωτά και τα σουβλάκια που χρησιμοποίησε για την προθέρμανση του ο Παντελής (δεν ήταν ο μόνος) δεν τον βοήθησαν να διακριθεί και τον κράτησαν χαμηλά στην 7η θέση με επίδοση 15.00 μ. Ο Παντελής πήρε όμως την εκδίκηση του στη Σφαιροβολία την Κυριακή.


Στη Σφαιροβολία. 

Παιχνιδάκι στα χέρια του.
Στην κατηγορία 55-59 ετών.
"Προθέρμανση", το μυστικό της επιτυχίας.
Παντελής Παρουσινάς: Μετά την περσινή του απογοήτευση στη Λάρισα, όπου ήταν ο μόνος αθλητής μας που έφυγε χωρίς μετάλλιο λόγω του μεγάλου ανταγωνισμού στην κατηγορία του σε Δισκοβολία και Σφαιροβολία, ο Παντελής ανέβηκε στο βάθρο ως 3ος με 6.75 μ.




Στη Σφυροβολία.

Στην κατηγορία 40-44 ετών.

6. Ζαχαριάδης Κώστας: Δήλωσε αθλητής μας, γεγονός που μας τιμάει αφάνταστα, δεν είχαμε όμως την ευκαιρία να τον γνωρίσουμε. Ο Ζαχαριάδης κατέκτησε την 3η θέση στην κατηγορία του με επίδοση 8.47 μ. Τον ευχαριστούμε για την τιμή που μας έκανε. 

Στην κατηγορία 50-54 ετών.    
Ο Γεωργούδης"σφύριξε".

7. Γιώργος Γεωργούδης: Από τη  Ρόδο στη Θεσσαλονίκη και από εκεί στην Κατερίνη για να αγωνιστεί και πίσω στη Ρόδο, ο Γιώργος  με 18.55 μ. πήρε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο και μας δήλωσε πως δεν χόρτασε διακρίσεις: «Στην Σφύρα είχα στόχο τα 20 μέτρα αλλά έμεινα στα 18.55 μ. Όλη η προσπάθεια μου εντάσσεται στην προετοιμασία μου για την Βαλκανιάδα στη Θεσσαλονίκη όπου ελπίζω να διακριθώ».

Στον Ακοντισμό.

Στην κατηγορία 40-44 ετών.

8. Σπύρος Καλαϊτζίδης: Ακόμη ένας άγνωστος σε εμάς αθλητής, σε ένα αγώνισμα όπου δεν είχαμε άλλη εκπροσώπηση σε αυτό το Πρωτάθλημα, μας έφερε μια 4η θέση με 24.52 μ. Ανυπομονούμε να τον γνωρίσουμε και να τον συγχαρούμε.

Κυριακού, Γεωργούδης και Κουντουράς.
Οι όμορφες Εθελόντριες Διασώστριες.

 

1 σχόλιο:

ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

Μπορεί επιδοσεις μεγαλες να μη κανετε, αλλά σιγουρα εχετε χιουμορ. Ειλικρινα, ευχομαι να βελτιωσετε τις επιδοσεις σας. Αλλά θα χρειασθει και προπονηση.