Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παλαιμάχων Στίβου 2015



Οι Άλτες  και οι Δρομείς μας
 
      Το πρωτάθλημα ήταν αφιερωμένο στον Στέλιο Αγγλούπα, παλαιό πρωταθλητή της Δισκοβολίας, που πρόσφατα απεβίωσε. Στη μνήμη του αθλοθετήθηκε κύπελλο. Και εμείς με τη σειρά μας αφιερώνουμε την προσπάθεια που καταβάλλαμε καθώς και τις μικρές επιτυχίες μας σε αυτόν τον μεγάλο αθλητή.



Ο Άλτης μας.

«Πήδηξε και το ‘πιασε»

Άλμα επί Κοντώ.
Κατηγορία 50-54 ετών.
"Χρυσοθήρας" ο Γεωργούδης

    1.     Γιώργος Γεωργούδης: Το 2010 κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στη Βαλκανιάδα που έγινε στη Λάρισα με επίδοση 2.30 μ. Πέντε χρόνια μετά ο Πρόεδρος μας πέρασε μόλις το 1.70 μ. «έριξε» όμως με το κοντάρι του το χρυσό μετάλλιο της κατηγορίας του, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά πως εκτός από το ότι παραμένει ακόμη ικανός δεκαθλητής, και ότι η διαίσθηση του «χρυσοθήρα» δεν τον εγκατάλειψε. Με δύο μετάλλια επέστρεψε στη Ρόδο ο ιδρυτής του Σωματείου μας.  Δήλωσε δε πως: «Προσωπικά μπήκα στο επί κοντώ με σκοπό να ξαναδοκιμάσω το αγώνισμα μετά από τέσσερα χρόνια επίσημα. Αντιμετώπισα πολλά προβλήματα με την φορά μου (δεν έβρισκα τα σωστά βήματα) αλλά και το ότι πέρασα το αρχικό ύψος είναι κάτι σημαντικό. Στην συνέχεια ο πήχης τοποθετήθηκε στα 2 μέτρα όπου είχα ένα καλούτσικο άλμα αλλά δεν πέρασα».

Οι Δρομείς μας.

«Πλατύναμε τη βάση… αλλά και κάποιες κορυφές ήταν δικές μας»

        
Για να μην μας ξεγελάσουν
     Όπως δήλωσε και ο ρίπτης μας
Δημήτρης Σαλονικιός «φέτος πλατύναμε τη βάση». Όμως, αν και αυτό είναι αδιαμφισβήτητη αλήθεια (καθώς με 12 αθλητές μεγαλώσαμε τη βάση των συμμετοχών όπου πάνω της πατώντας  διακρίθηκαν οι πρωταθλητές), εντούτοις κατακτήσαμε και κάποιες κορυφές, αυτές των δρόμων των 800 και 1500 μέτρων . Από το ψηλότερο σημείο ο Σάκης Κυριακού ατένισε τους ανταγωνιστές του. Η διάκριση του δρομέα μας, αλλά και τα έξι συνολικά μετάλλια μας, είναι η καταλληλότερη απάντηση στην προτροπή ενός αλαζόνα «συναθλητή» μας που μας υπέδειξε να διασκεδάσουμε στην παρακείμενη παιδική χαρά και όχι στον στίβο. Ο εν λόγω ρίπτης παραβλέπει ότι στα περισσότερα αγωνίσματα στα προηγούμενα πρωταθλήματα οι συμμετοχές ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού (στην καλύτερη περίπτωση). Η φετινή αύξηση των συμμετοχών και η βελτίωση των επιδόσεων ελπίζουμε πως θα συνεχιστεί και στο μέλλον. Οι απαξιωτικές δηλώσεις, η αλαζονεία, το θράσος και η αγένεια κάποιων δεν προσελκύουν νέους αθλητές, αλλά το αντίθετο. Οι οκτώ αθλητές της «βάσης» μας τώρα:

Δρόμος 100 μέτρων.


Κατηγορία 45-59 ετών.

Ο Αντώνης Γρέγος με τον Πρόεδρο του Ο.Ε.Β.Α.Σ.

1.     Αντώνης Γρέγος: Αν και ο Πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Α.Σ.  κύριος Στεφανίδης του απένειμε αναμνηστικό μετάλλιο και δίπλωμα , για την τιμή που έκανε στο Κίνημα με τη συμμετοχή του ως μέλους του Ελληνικού Κοινοβουλίου, εντούτοις η επίδοσή του στο αγώνισμα ήταν μακριά από τα μετάλλια και με χρόνο 18’’5 κατετάγει 5ος. Ο Αντώνης Γρέγος σε καλή φυσική κατάσταση αλλά χωρίς την προετοιμασία που απαιτεί το
Με την πρωταθλήτρια Σοπιλίδου και την Έφορο μας
αγώνισμα της ταχύτητας των 100 μέτρων, διακρίθηκε για την απλότητα, τη σεμνότητα και την ευχάριστη και φιλική διάθεσή του. Δήλωσε στο ιστολόγιο μας:
«Ο Αθλητισμός βασισμένος στα σωστά πρότυπα, όπως εκείνα των αρχαίων προγόνων μας, είναι Παιδεία, είναι δείγμα Πολιτισμού, είναι Υγεία, είναι Συντροφικότητα, είναι Τρόπος ζωής, είναι Αγώνας με δυσκολίες, διάρκεια και εμπόδια, όπως ακριβώς ο βίος που διάγουμε, Δεν είναι απαραίτητα τα ρεκόρ, ούτε η ηλικία. Η συμμετοχή  είναι νίκη και η αναγνώριση έρχεται πρώτα από τον ίδιο τον εαυτό μας». 

Κατηγορία 60-64 ετών.

2.     Αναστάσιος Ψαθάς: Ο 5ος παγκόσμιος πρωταθλητής του Μαραθωνίου (το 1988 στη Σεούλ), δεν διάλεξε το σωστό αγώνισμα και αντί για κάποιον δρόμο αντοχής (1500 ή 5000 μέτρα) προτίμησε τα 100 μέτρα όπου ακόμη και στην κατηγορία του (60-64 ετών) υπήρξαν πολλοί και αξιολογότατοι δρομείς. Τερμάτισε 5ος με χρόνο 21’’00. Ο Ψαθάς τίμησε και εμπλούτισε τη διοργάνωση και πιστεύουμε πως θα συνεχίσει και στο μέλλον.

Δρόμος 200 μέτρων.


Κατηγορία 40-44 ετών.

3.     Ζαχαριάδης: Ο μυστηριώδης συναθλητής μας τερμάτισε 5ος στην  κατηγορία με χρόνο 33’’.

Κατηγορία 45-49 ετών.

4.     Γιάννης Μπαχάς: Στο αγώνισμα των 200 μέτρων κατίσχυσε μόλις ενός αντιπάλου του και τερμάτισε 6ος με 38’’7. Στο αγώνισμα του Δρόμου των 400 μέτρων έτρεξε το δεύτερο 400άρι της «καριέρας» του (το πρώτο στις Πανελλήνιες εξετάσεις για τα Τ.ΕΦ.Α.Α το 1985!!!) και με χρόνο 93’’1 τερμάτισε 6ος. Τι καλύτερο περίμενε άραγε!!!

Δρόμος 400 μέτρων.


Κατηγορία 35-39 ετών.

Πολλές οι συμμετοχές σε όλους τους δρόμους
      5.     Δημήτρης Παπαδόπουλος: Ο γυμναστής μας έτρεξε τα 400 μέτρα σε 67’’00 και τερμάτισε 5ος σε μια πολύ ανταγωνιστική κατηγορία. Μας δήλωσε: «Το Σάββατο στους αγώνες πραγματοποίησα μια πολύ καλή εμφάνιση στο 400άρι με χρόνο 67 δευτερόλεπτα. Στην κούρσα μου ξεκίνησα γρήγορα για εμένα, αλλά μετά το πρώτο 100άρι με τράβηξαν οι κοιλιακοί μου, οπότε μετά κράτησα ρυθμό και με ενδιέφερε να τερματίσω την κούρσα σε όσο καλύτερο χρόνο μπορούσα. Προπόνηση ομολογώ δεν είχα κάνει για τα 400 όσο θα ήθελα, γιατί αυτήν την στιγμή με ενδιαφέρουν τα 10.000 μέτρα, αλλά ο χρόνος είναι αρκετά ικανοποιητικός. Το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό και πραγματικά δεν περίμενα τόσο πολύ και γρήγορο ανταγωνισμό. Αυτός είναι και ο λόγος που κατέβηκα χωρίς καρφιά. Διαψεύστηκα και την επόμενη φορά θα είμαι ποιο καλά προετοιμασμένος προπονητικά και με  τεχνικά ρούχα και παπούτσια που θα με βοηθήσουν να τρέξω πιο γρήγορα» .
Στην κατηγορία 45-49 αγωνίστηκε και ο Γιάννης Μπαχάς.

Δρόμος 800 μέτρων.



Κατηγορία 35-39 ετών.

6.     Ε. Κέλλης: Ο νεαρός συναθλητής μας έτρεξε την κούρσα σε 2’34’’5 και τερμάτισε 5ος.

Κατηγορία 45-49 ετών.

Θανάσης Κυριακού και Χρήστος Γκάρης

    7.     Θανάσης Κυριακού: «Ο Φτερωτός Δάσκαλος». Πανέτοιμος στον τομέα της φυσικής κατάστασης, με σωστή στρατηγική και με υψηλό αγωνιστικό φρόνημα ο κορυφαίος δρομέας μας σάρωσε τους αντιπάλους του και στα δύο αγωνίσματα που πήρε μέρος. Στο πολύ δύσκολο αγώνισμα των 800 μέτρων το Σάββατο τερμάτισε 1ος με χρόνο ρεκόρ 2’30’’1. Την Κυριακή στο αγώνισμα των 1500 μέτρων έχασε στο νήμα την πρώτη θέση και με χρόνο 5’05’’9 πήρε το αργυρό μετάλλιο. Σε δήλωσή του που ανάρτησε στα κοινωνικά δίκτυα (χωρίς να μας δώσει την αποκλειστικότητα), είπε: «Το Σαββατοκύριακο έγινε το Πανελλήνιο Στίβου Βετεράνων. Σπάνια γράφω ή δημοσιεύω κάτι. Ο λόγος που το κάνω σήμερα είναι γιατί θέλω να εκφράσω μια σκέψη μου. Τρέχω 3 και κάτι χρόνια. Γνώρισα πολλούς δρομείς από 35- έως 65+ ετών. Από όλα τα μέρη της Ελλάδας. Άλλοι τρέχουν σε στάδια, άλλοι σε λαϊκούς αγώνες, άλλοι σε βουνά, τρέχουν μόνοι τους ή σε Συλλόγους Δρομέων Υγείας. Όλοι αυτοί αποτελούν ανεκτίμητη αθλητική αξία. Είναι ένα από τα λίγα κομμάτια πραγματικού Αθλητισμού που υπάρχουν. Άλλοι είναι γρήγοροι, ανθεκτικοί, άλλοι όχι. Δεν έχει σημασία η επίδοση. Σημασία έχει ότι προσπαθούν να κάνουν αθλητική ζωή, με προπόνηση, με διατροφή, με ισορροπημένη καθημερινότητα. Κάνουν μια ωραία και ανταγωνίζονται τον εαυτό τους και….. καταρρίπτουν τον μύθο που λέει πως αν είσαι 40 ή 50 και βάλε ετών δεν μπορείς.

Μεγάλος ο ανταγωνισμός

     Ε, όχι μπορούν , μπορούν και γουστάρουν να τρέχουν δεξιά και αριστερά, να βρίσκουν φίλους και συναθλητές , να αλληλοβοηθιούνται και να νοιώθουν έστω και για κάποια ώρα «παιδιά»!!! Ακόμα και όταν τραυματίζονται, και πολλές φορές σοβαρά, λόγω ηλικίας, δεν τα παρατάνε, αλλά ξαναπροσπαθούν με περισσότερο πείσμα. Κερδίζουν κάτι από αυτό; Στον κόσμο που τα μετράνε όλα με υλικά αποκτήματα, η απάντηση είναι όχι!!! Η καλύτερη υγεία, η διάθεση για ζωντανότερες στιγμές, ακόμη και το να πετύχεις ένα καλύτερο ατομικό στόχο στα ατελείωτα αθλητικά σκαλοπάτια (και δεν εννοώ πάντα κάτι ακραίο, π.χ. το να τρέξει κάποιος αντί για 5 χιλιόμετρα τη μέρα, να τρέξει έξι, λίγο είναι;). Ο αγνός Αθλητισμός είναι Αρμονία.

    Αν και έχω να πω πάρα πολλά για αυτό το θέμα θα το κλείσω εδώ. Λοιπόν σε όλους αυτούς αφιερώνω τις προσπάθειες μου.  Ευχαριστώ και τον φίλο μου στην φωτογραφία στο αριστερό μου χέρι) καθώς πριν 3 μήνες άρχισα να τρέχω μαζί του και οργανώθηκαν και εξελίχθηκαν οι δυνατότητες μου. Ελπίζω να τρέχουμε άλλα 13 τουλάχιστον χρόνια ακόμα όλοι μας!!!»

Δρόμος 1500 μέτρων.

Κατηγορία 50-54 ετών.

Ο Γιάννης Γεωργόπουλος

    8.     Γιάννης Γεωργόπουλος: Ακόμη ένας γυμναστής, νέος για την ομάδα μας των Παλαιμάχων, προστέθηκε μόλις την τελευταία στιγμή και καθώς γυμνάζεται καθημερινώς, πήρε την 6η θέση με επίδοση 7’12’’7.

Δρόμος 5000 μέτρων.


Κατηγορία 5—54 ετών.

  Στο αγώνισμα κατήλθαν 96 αθλητές(!!!) όλων των κατηγοριών ενώ και σε αυτό σημειώθηκαν νέα ρεκόρ καθώς και σε όλα τα δρομικά αγωνίσματα. Ο Γιάννης Γεωργόπουλος πήρε την 7η θέση με χρόνο 28’38’’5.


Δεν υπάρχουν σχόλια: