Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Μια άψογη διοργάνωση στην Κατερίνη.



Αγώνες Ρίψεων Βετεράνων και Δρόμος 5.000 μέτρων «Τάκης Παρασκευόπουλος».

"Προχωράμε πάντα μπροστά"
           Μια τελείως διαφορετική διοργάνωση, από αυτές των προηγούμενων ετών, ήταν η πρόσφατη προς τιμήν του Τάκη Παρασκευόπουλου στο Δημοτικό Στάδιο της Κατερίνης. Καλύτερη, έως άριστη, σε όλους τους τομείς ενθουσίασε όλη την αποστολή μας. Στον οργανωτικό τομέα, όπου και έγιναν οι σημαντικότερες βελτιώσεις και αλλαγές, οι διοργανωτές παίρνουν άριστα καθώς τήρησαν χωρίς άγχος και περιττό εκνευρισμό το πρόγραμμα ώστε να μην καταπονηθούν από την καθυστέρηση οι αθλητές. Για να το επιτύχουν αυτό χώρισαν τις ηλικιακές κατηγορίες σε δύο ομάδες οι οποίες αγωνίστηκαν ταυτοχρόνως σε δύο χώρους, μέσα στο κυρίως Στάδιο και στο βοηθητικό. Έτσι, όλοι οι αθλητές πρόλαβαν να αγωνιστούν ακόμη και σε τρία ή και τέσσερα αγωνίσματα, να κάνουν ρίψεις αλλά και να τρέξουν στον Δρόμο των 5.000 μέτρων.
         Την αποστολή των Διαχρονικών Αθλητών Θεσσαλονίκης απετέλεσαν φέτος οι Δημήτρης Παπαδόπουλος  (35-39 ετών), Δημήτρης Σαλονικιός (40-45 ετών), Γιάννης Μπαχάς και Θανάσης Κυριακού (45-49 ετών). Μια ομάδα εκπαιδευτικών που τιμάει με κάθε ευκαιρία το Κίνημα των Παλαιμάχων στον Στίβο. Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, παλαιός πρωταθλητής, αγωνίζεται και στην Κολύμβηση ως βετεράνος (αλλά και ως εν ενεργεία αθλητής) με πολύ καλές επιδόσεις και διακρίσεις.
"Παντός καιρού" οι Κριτές!!!
        Στην επιτυχία των Αγώνων συνέβαλαν τα μέγιστα οι Κριτές των αγωνισμάτων, οι οποίοι με ευγένεια, φιλικότητα και χωρίς να διαμαρτυρηθούν ακόμη και κάτω από τη βροχή, διεύθυναν τα αγωνίσματα. Το σώμα των Κριτών αποτελεί «κόσμημα» για όλο το Κίνημα του Στίβου Παλαιμάχων και του Αθλητισμού γενικώς. Συγχαίρουμε τα μέλη και την Πρόεδρο και Αλυτάρχη των Αγώνων του Συνδέσμου Κριτών Στίβου Πιερίας και Ημαθίας κυρία Βέτα Μοσχονά, για την ανιδιοτελή προσφορά τους.
         Στις Ρίψεις το πρόγραμμα άρχισε με τη Σφαιροβολία Ανδρών και Γυναικών, όπου οι αθλητές μας πραγματοποίησαν έξι προσπάθειες και είχαν τις παρακάτω επιδόσεις:
Παπαδόπουλος Δ. (35-39): 3ος με επίδοση 6.35 μέτρα.
Ο Παπαδόπουλος στη Σαφαιροβολία.
Σαλονικιός Δ. (40-45): 2ος με επίδοση 5.61 μέτρα.
Μπαχάς Γ. (45-49): 1ος με επίδοση 7.44 μέτρα.
Στη Δισκοβολία, που διεξήχθη στο βοηθητικό γήπεδο, είχαμε:
Παπαδόπουλος Δ. (35-39): 2ος με επίδοση 16.20 μέτρα.
Σαλονικιός Δ. (40-45): 2ος .
Μπαχάς Γ. (45-49): 1ος με επίδοση 19.80 μέτρα.
Κυριακού Θ. (45-49): 2ος .
         Η υπόσχεση του Προέδρου της Ομοσπονδίας Βετεράνων Αθλητών Στίβου (Ο.Ε.Β.Α.Σ.) κυρίου Σίμου Συμεωνίδη, ότι οι αναμνηστικές φωτογραφίες των δισκοβόλων θα δημοσιευτούν στο επόμενο τεύχος του θαυμάσιου περιοδικού της Ομοσπονδίας «Ο Βετεράνος», ήταν η μεγαλύτερη «ανταμοιβή» των προσπαθειών μας, αλλά και ό λόγος που καθυστέρησε η έναρξη του Ακοντισμού και έπρεπε να βιαστούμε. 
         Η Έφορος του αγωνίσματος πρωταθλήτρια Άννα Βερούλη μας περίμενε υπομονετικά να ολοκληρώσουμε τις βολές μας στη Δισκοβολία (αλλά και τις φωτογραφίες) για να
αγωνιστούμε. Ο εξαιρετικός δρομέας μας Θανάσης Κυριακού, που διακρίνεται και στο δύσκολο αυτό αγώνισμα, με επίδοση 24.16 μέτρα, κατετάγη δεύτερος, με τρίτο τον Γιάννη Μπαχά που σημείωσε μόλις 16.90 μέτρα. Αδιαφιλονίκητος πρωταγωνιστής στο αγώνισμα σε όλες τις κατηγορίες ήταν ο Νίκος Μιχαλόπουλος με την εξαιρετική επίδοση 43.28 μέτρα.
         Στο τελευταίο και πιο κοπιώδες αγώνισμα της διοργάνωσης, τον Δρόμο των 5.000 μέτρων, ο Θανάσης Κυριακού τερμάτισε πρώτος μεταξύ είκοσι δρομέων με την φανταστική επίδοση 20’14’’, που αποτελεί ατομικό ρεκόρ και του Συλλόγου φυσικά. Ο Κυριακού έτρεξε και την προηγούμενη νύχτα στον Νυχτερινό Ημι-Μαραθώνιο της Θεσσαλονίκης όπου έκανε (σε δημόσιο δρόμο) ακόμη μια εξαιρετική επίδοση στα 5.000 μέτρα με 19’59’’!!! Η κούραση αλλά και το γεγονός ότι αγωνίστηκε με πόνο στην κοιλιακή χώρα, δεν τον πτόησε και τερμάτισε «κλείνοντας»
αρκετούς γύρους τους συναθλητές του. Στην πέμπτη θέση της γενικής κατάταξης, πρώτος όμως στην κατηγορία του, τερμάτισε ο γυμναστής Δημήτρης Παπαδόπουλος με χρόνο 23’22’’.
         Η διοργάνωση έκλεισε με τις απονομές των αναμνηστικών μεταλλίων και διπλωμάτων από τον Πρόεδρο της Ο.Ε.Β.Α.Σ. κ. Σίμο Συμεωνίδη. Τιμητικές πλακέτες απενεμήθησαν στον Πρόεδρο της Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Πιερίας και Ημαθίας κ. Θεόδωρο Διαμαντόπουλο και στον πρώην Πρόεδρο του «Αρχέλαου» Κατερίνης κ. Χρήστο Ελευθερούδη
Με την πρωταθλήτρια Άννα Βερούλη.
Στις καθιερωμένες αναμνηστικές φωτογραφίες, την τιμητική της είχε η πρωταθλήτρια του Ακοντισμού Άννα Βερούλη, καθώς όλοι έσπευσαν να φωτογραφηθούν μαζί της και να λάβουν αυτόγραφα. Ιδιαιτέρως συγκινητική ήταν η παρουσία της συζύγου του Τάκη Παρασκευόπουλου, στην μνήμη του οποίου τελούνται κάθε χρόνο οι αγώνες. Η τέλεση, εξάλλου, αγώνων προς τιμήν κάποιου εκλιπόντος, και δη αθλητή, ήταν πάντοτε ο ελληνοπρεπέστερος τρόπος απόδοσης τιμής και ο Σύλλογος των Διαχρονικών Αθλητών Θεσσαλονίκης (και ο «Ελλάνιος Ζευς» Καλαμαριάς) συμμετέχει σε όλες τις διοργανώσεις αυτού του είδους (Σπανίδεια, Ζαχαριάδεια, Χειμωνίδεια, Τρίτσεια, κ.ά.).
         Οι αθλητές μας που αγωνίστηκαν έως σήμερα στη διοργάνωση της Κατερίνης είναι οι παρακάτω οκτώ:
2012: Μπαχάς Γιάννης, Κεραμίδας Παντελής  και Πολυξένη Παπαθεοδώρου.

2013: Κυριακού Θανάσης, Μπαχάς Γιάννης, Γεωργούδης Γεώργιος και Ντισλής Χρήστος.
2014: Παπαδόπουλος Δημήτρης, Μπαχάς Γιάννης, Σαλονικιός Δημήτρης και Κυριακού Θανάσης.
         Το 2015 ελπίζουμε ότι αποστολή μας θα είναι μεγαλύτερη και θα συμπεριλάβει όλο το δυναμικό του Συλλόγου. Πρόκειται για μια εξαιρετική διοργάνωση που μένει αξέχαστη.

1 σχόλιο:

Δημήτρης είπε...

Κάλα στην φώτο είμαστε μοντελάκια!