Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Μόνο χρυσά μετάλλια στις αποσκευές μας φέτος.

Ξανά στη Λάρισα για το Πανελλήνιο Βετεράνων.

       
Ο Α. Βασσάρας στη βαλβίδα.
Αυτή είναι όμως η «μισή αλήθεια», καθώς η φετινή αποστολή του Συλλόγου Διαχρονικών Αθλητών Στίβου Θεσσαλονίκης δεν κατέκτησε ασημένια και χάλκινα μετάλλια, αλλά εκτός από τα τρία χρυσά που πήρε,  αρκέστηκε σε μερικά αξιοπρεπή «πλασαρίσματα» στα αγωνίσματα που συμμετείχαν οι αθλητές μας. Στη Λάρισα λοιπόν και πάλι, όπως και το περσινό, διεξήχθη με μεγάλη οργανωτική επιτυχία το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανοικτού Στίβου Βετεράνων στο στάδιο Αλκαζάρ με τη συμμετοχή πλέον των 400 αθλητών από όλη την Ελλάδα. Παρά τον ζεστό καιρό καταγράφηκαν αρκετές καλές επιδόσεις και κατερρίφθησαν 18 Πανελλήνια ρεκόρ Βετεράνων (12 ανδρών και 6 γυναικών)!!!
        Ξεχώρισαν το 15’.57’’. 85 στα 5000μ στην Μ45 από τον Π. Παπανδρεόπουλο, το 15.44 μ. στη Σφαιροβολία στη Μ60 του Β. Μαγγανά, το 47'. 25'' στα 300 εμπόδια στη Μ60 από τον Β. Ανδρεάδη και τα 2.37 μ. στο Άλμα επί κοντώ στη Μ80 από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Σ. Συμεωνίδη. Όλες οι ανωτέρω επιδόσεις είναι και Πανελλήνια ρεκόρ.
       
Ο Π. Παρουσίνας στη Δισκοβολία.
Ο Σύλλογος Διαχρονικών Αθλητών Θεσσαλονίκης συμμετείχε και στη φετινή διοργάνωση  με λιγότερους όμως αθλητές από το 2013 καθώς οι επαγγελματικές υποχρεώσεις των διακεκριμένων πρωταθλητών μας όπως του Προέδρου μας και πρωταθλητή στα 3.000 μέτρα Βάδην Γιώργου Γεωργούδη που έμεινε στη Ρόδο και του σφυροβόλου μας Γιώργου Σαββίδη που διατηρεί επιχείρηση στη Βυρώνεια Σερρών στέρησε από το Σωματείο τις επιδόσεις και τα μετάλλια τους. Παρά την ολιγομελή μας αποστολή, εντούτοις οι αθλητές μας κατέκτησαν τρία χρυσά μετάλλια και μάλιστα για πρώτη φορά σε ένα καινούριο αγώνισμα, το Άλμα εις Τριπλούν, κατερρίψαμε ένα ατομικό ρεκόρ στην Δισκοβολία και είχαμε εντυπωσιακά πλασαρίσματα από νέους συμμετέχοντες στις Ρίψεις και στα 400 μέτρα.
       
Ο Γ. Μπαχάς που έκανε ατομικό ρεκόρ με 25 μ.
Συγκεκριμένα, διατηρώντας την παράδοση που θέλει τον Σύλλογο να κατακτάει πάντα κάποιο μετάλλιο στις ρίψεις και δη στην Δισκοβολία (πέρσι πήρε ασημένιο ο εκπαιδευτικός Δημήτρης Σαλονικιός), ο Γιάννης Μπαχάς σημείωσε ατομικό ρεκόρ καταρρίπτοντας κατά τέσσερα μέτρα το προηγούμενο του και με επίδοση 25 μέτρα (στον δίσκο των 2 κιλών) και στην δύσκολη κατηγορία των 45-49 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Στο ίδιο αγώνισμα στην πρώτη τους εμφάνιση σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα οι αθλητές μας Παντελής Παρουσίνας στην κατηγορία με τη μεγαλύτερη συμμετοχή 55-59 κατατάχθηκε έκτος με επίδοση 14.80 μ. και ο ιατρός της αποστολής μας Αλέξανδρος Βασσάρας στην κατηγορία 35-39 έμεινε για ελάχιστη διαφορά τέταρτος με 26 μέτρα. Στη Σφαιροβολία ο Παντελής Παρουσίνας  κατατάχθηκε στην
στην κατηγορία των 55-59 και πάλι έκτος με 6.65 μ. Να σημειώσουμε πως στην κατηγορία Μ60 έγινε και το Πανελλήνιο ρεκόρ στη Σφαιροβολία Βετεράνων. Στους δρόμους ταχύτητας και ημιαντοχής είχαμε δύο συμμετοχές με τον Αλέξανδρο Βασσάρα στο απαιτητικό αγώνισμα των 400 μέτρων όπου τερμάτισε τέταρτος στην κατηγορία των νέων αθλητών 35-39 με επίδοση 1’ 20’’ 20 ενώ ο πολυνίκης μας εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής Θανάσης Κυριακού πήρε και πάλι χρυσό μετάλλιο στα 1500 μέτρα με επίδοση 5’ 31’’ 35. Ο Κυριακού είναι ενεργός αθλητής Στίβου και θα συνεχίσει την καριέρα του στον «Απόλλωνα» Καλαμαριάς από τη νέα περίοδο. Τέλος, ο πρωτοεμφανιζόμενος σε αγώνες παλαιμάχων αλλά παλαιός αθλητής του «Ελλάνιου Διός» Καλαμαριάς, γυμναστής Δημήτρης Παπαδόπουλος κατέκτησε σε ένα εξαιρετικά δύσκολο αγώνισμα, αυτό του Άλματος εις Τριπλούν την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο  με επίδοση 7.76 μ. κάτι που δεν κατάφερε και ο συνάδελφος του Γιάννης Μπαχάς αφού δεν κατέγραψε έγκυρη προσπάθεια λόγω τραυματισμού. Ο Σύλλογός μας διαμαρτυρήθηκε δια του Προέδρου του Γιώργου Γεωργούδη για την αναιτιολόγητη αφαίρεση από το πρόγραμμα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος των αγωνισμάτων του Βάδην και όλων των Σκυταλοδρομιών, αντίδραση η οποία βρήκε σύμφωνους και όλους τους συμμετέχοντες από τα άλλα σωματεία.
        
Εκτός από ευγενικές ήταν και όμορφες οι Κριτές.
Γενικώς, αν και με μειωμένο το πρόγραμμα η διοργάνωση ήταν πιο σχολαστικά οργανωμένη από τις προηγούμενες ενώ υπήρχε επιμέλεια για τις απονομές σε βάθρο στο κέντρο του σταδίου, αναμνηστικές εμφανίσεις και συνεχή παροχή νερού. Σημαντική, όπως πάντα ήταν η συμβολή των Κριτών των αγώνων που αφιλοκερδώς παρείχαν τις υπηρεσίες τους με υψηλή αίσθηση καθήκοντος και πάντοτε με ευγένεια.
        Στην αποστολή του Συλλόγου έφθασε και η συγχαρητήρια επιστολή του Προέδρου οποίος εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου συνεχάρει όλους τους αθλητές μας και τόνισε την βεβαιότητα του για τις μελλοντικές τους επιτυχίες. Η επιστολή του Δ.Σ. είναι η παρακάτω: «Το Δ.Σ. των Διαχρονικών Αθλητών Θεσσαλονίκης συγχαίρει τους αθλητές του Σωματείου , που έλαβαν μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα βετεράνων στίβου , το οποίο διεξήχθη στην Λάρισα 21-22 Ιουνίου. Οι αθλητές μας κατέκτησαν τρία χρυσά μετάλλια με τους Γιάννη Μπαχά στην Δισκοβολία 45-49 ,που σημείωση επίδοση 25 μέτρων (νέο ατομικό του ρεκόρ) , Δημήτρη Παπαδόπουλο στο Τριπλούν 35-39 με επίδοση 7,76μ. (πρωτοεμφανιζόμενος στο αγώνισμα) και την σταθερή αξία του Σωματείου μας στην ημιαντοχή και αντοχή Σάκη Κυριακού, ο οποίος σε μία ιδιαίτερα ανταγωνιστική κούρσα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 1.500 μέτρα 45-49 με επίδοση 5’.31’’.35
       
Ο Δ. Παπαδόπουλος κάνει το πρώτο άλμα προς τη δόξα.
Ιδιαίτερα τιμητικές θέσεις κατέκτησαν και οι πρωτοεμφανιζόμενοι σε αγώνες αθλητές μας Αλέξανδρος Βασσάρας (Δισκοβολία και 400 μ. 35-39 ) και Παναγιώτης Παρουσίνας (Σφαιροβολία και Δισκοβολία 55-59) , οι οποίοι είναι βέβαιο ότι στο άμεσο μέλλον θα κατακτήσουν και μετάλλια! Η συνέχεια στους αγώνες της Αλεξανδρούπολης στις 27 Ιουλίου! Ο Πρόεδρος Γιώργος Γεωργούδης».

       
Οι δύο δρομείς μας Βασσάρας και Κυριακού.
Οι αθλητές μας προετοιμάζονται στο Καυταντζόγλειο Στάδιο για την επόμενη διοργάνωση του Συλλόγου Ελλήνων Βετεράνων Αθλητών Στίβου Αλεξανδρούπολης που θα πραγματοποιηθεί στην ακριτική πόλη στις 27 Ιουλίου. Το προσκλητήριο είναι ανοικτό και περιμένουμε συμμετοχές από όλους τους φίλους του Συνδέσμου μας που καλύπτουν τα ηλικιακά κριτήρια που είναι και τα μόνα που θέτουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: