Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Αναμνηστική Στήλη.



Προσοχή: “Εκτελούνται βολές…….. στην Κατερίνη”.




1.      Το κατάστημα του Χρήστου Παπαδόπουλου (αδελφού του αθλητή μας Δημήτρη και πρωταθλητή Κολύμβησης), το Msb,κοσμούν πλέον και τα μετάλλια που κατέκτησε ο Δημήτρης σε Λάρισα και Κατερίνη. Επισκεφθείτε την πολύ ενημερωμένη και ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα της επιχείρησής τους Makesportsbetter
2.      Κάθε φορά που πηγαίνουμε στην Κατερίνη, χανόμαστε στους δαιδαλώδεις δρόμους της. Απορώ, πως έβρισκε το δρόμο για το κλειστό γυμναστήριο της πόλης ο πάλαι ποτέ (μάλλον ξανά ποτέ) κομισάριος χειροσφαίρισης, και αθλητής μας, Κώστας Ορφανίδης !!!
3.      Σε «ανοιχτή γραμμή» με το Στάδιο βρίσκονταν ο αυτοεξόριστος Πρόεδρος των Διαχρονικών Αθλητών Θεσσαλονίκης,  Γιώργος Γεωργούδης, που πλέον διαμένει και εργάζεται μόνιμα στη Ρόδο. Δυστυχώς, πληροφορήθηκε μόνο το νέο ρεκόρ του «συνήθη ύποπτου» Σάκη Κυριακού στα 5.000 μέτρα. Οι υπόλοιποι τον απογοητεύσαμε με τις χαμηλές πτήσεις μας. Υποσχόμαστε πως θα τον αποζημιώσουμε με τις επιδόσεις μας στη Βουλγαρία.
4.      Στην Καστοριά βρέθηκαν την προηγούμενη μέρα οι αθλητές μας Χρήστος Ντισλής και Παντελής Παρουσίνας σε εκδήλωση προς τιμήν του Ήρωα του Μακεδονικού Αγώνα Παύλου Μελά στο σπίτι όπου εφονεύθει. Για αυτό δεν ήρθαν στην Κατερίνη και όχι λόγω της τραυματικής εμπειρίας το 2012 που είχε σε αυτό το Στάδιο ο Ντισλής, όπουκαι έπαθε βαρύ διάστρεμμα στη Σφαιροβολία.
5.      Από τους παλιούς πάλι της διοργάνωσης, ο Παντελής Κεραμίδας μας διεμήνυσε «Ποτέ την Κυριακή» καθώς εργάζεται, ενώ η Τζένη Παπαθεοδώρου κατακτάει πλέον μετάλλια για τον «Εθνικό» Αλεξανδρούπολης και τον Σύλλογο Βετεράνων της ακριτικής πόλης. Επιτακτική καθίσταται πλέον η ανάγκη να έλξουμε αθλήτριες στον Σύλλογο, καθώς είμαστε ο μοναδικός ίσως που δεν διαθέτει.
6.      Καιρός για να αποκτήσει ομοιόμορφη εμφάνιση η αποστολή μας, καθώς ο Σάκης Κυριακού φωτογραφίζεται με μπλούζα που γράφει «Οι γονείς των παιδιών με ειδικές ανάγκες είναι ήρωες» και ο Γιάννης Μπαχάς με το λογότυπο του Υ.Σ.Ε.Ε. Θαυμάσιες και οι δύο αλλά πρέπει να δώσουμε το στίγμα της ομάδας. Ας φροντίσουμε να προμηθευθούμε  τις φόρμες του Ο.Ε.Β.Α.Σ. για την προσεχή  Βαλκανιάδα στη Θεσσαλονίκη.
7.                       Και να τονίσω προς όλους τους επικριτές,
                πως δεν είναι ίδιοι των αθλημάτων όλων οι Κριτές.
                Και πως δεν υπηρετούν μόνο επί πληρωμή,
                αλλά προσφέρουν ακόμη και υπό βροχή.
8.      Σαν τα μικρά παιδιά είναι όλοι οι Παλαίμαχοι, καθώς  τρέχουν για να πάρουν αυτόγραφα από τους Πρωταθλητές και τους Ολυμπιονίκες, να βγάλουν φωτογραφίες αλλά και αγωνιούν για ένα μετάλλιο και ένα δίπλωμα. Όχι για κάποια άδεια ΠΡΟ.ΠΟ., ταξί ή θέσεις κηπουρών στο Δημόσιο!!!
9.      Αλήθεια, φέτος στα αγωνίσματα των ρίψεων στα «Ζαχαριάδεια»  και στα «Χειμωνίδεια» πόσοι αθλητές συμμετείχαν;  Ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. διέγραψε (μαζί με πολλά άλλα σωματεία) και το δικό μας «Ελλάνιο Δία» Καλαμαριάς με βάση το "μεσαιωνικό" Καταστατικό του. Ο συνάδελφος γυμναστής Δημήτρης Μιχελαράκης θα θυμάται  διοργάνωση των «Ζαχαριάδειων» όπου στη Δισκοβολία ο Σύλλογος μας συμμετείχε με πέντε από τους έξι συνολικά αθλητές!!! Η υπεροψία των ιθυνόντων του Ελληνικού Στίβου στρέφεται εναντίον του τελικώς Κλασσικού αθλητισμού καθώς εξανδραποδίζει τους αθλητές και τα σωματεία.

10.  Αρκετοί είναι οι γνωστοί μας που μας κοροϊδεύουν για τη συμμετοχή μας σε αγώνες Παλαιμάχων. Οι ίδιοι δεν απαξιώνουν να τρέξουν υπό τη ρεκλάμα διαφόρων εταιριών και μάλιστα στην ακατάλληλη (από κάθε άποψη) άσφαλτο. Μάλιστα δέχονται όπως πληροφορηθήκαμε το αυθαίρετο όριο που βάζουν οι διοργανωτές για την καταγραφή της επίδοσης των συμμετεχόντων. Έτσι όσοι υπερέβησαν τις 2,5 ώρες στον πρόσφατο νυχτερινό ημιμαραθώνιο της Θεσσαλονίκης, τερμάτισαν μόνοι και ξεχασμένοι καθώς οι διοργανωτές είχαν ήδη πάρει χρονόμετρα και πινάκια και έτρεξαν για φωτογραφίες με τους «καλούς» δρομείς. Δεν θυμάμαι να έχει υπάρξει ποτέ τέτοια απαξίωση της προσπάθειας του αθλητή σε αγώνα δρόμου Παλαιμάχων.
11.  Επισκεφθείτε την Έκθεση "Νέος και με υγείαν αρίστην. Όψεις της ζωής των νέων στην αρχαία Μακεδονία", με εκθέματα σχετικά με τη ζωή και τις συνήθειες των νέων στην Μακεδονία στο Μουσείο της Αρχαίας Αγοράς Θεσσαλονίκης. Μπορείτε να δείτε δίσκους, αλτήρες (που κρατούσαν στα χέρια οι άλτες του μήκους), στλεγγίδες και πολλές παραστάσεις αγωνισμάτων από την αρχαία Μακεδονία. Αφιερώστε ένα πρωϊνό Σαββάτου ή Κυριακής και θα σας αποζημιώσει. Μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου 2014. Την επισκεφθήκαμε και μας ενθουσίασε.

Έντεκα βολές φθάνουν, τα λέμε μετά την επόμενη διοργάνωση.
Γιάννης Μπαχάς.         

Δεν υπάρχουν σχόλια: