Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Ημερίδα Ρίψεων του Σ.Ε.Β.Α.Σ.Θ.


Ευχάριστη έκπληξη ο Παναγιώτης Στεφανίδης


Αναμνηστική φωτογραφία από τους αγώνες
        Πρώτη συμμετοχή των ριπτών μας σε επίσημο αγώνα παλαιμάχων για το 2015, υπήρξε η Ημερίδα Ρίψεων που διοργάνωσε ο Σ.Ε.Β.Α.Σ.Θ. στο Καυταντζόγλειο Στάδιο την Κυριακή 10 Μαϊου 2015. Η αποστολή μας, αποτελούμενη από δύο έμπειρους, σε παρόμοιες διοργανώσεις αθλητές, τους Γιάννη Μπαχά και Δημήτρη Σαλονικιό και έναν καινούριο «παλαίμαχο», τον Παναγιώτη Στεφανίδη (γεννημένος το 1974), εντυπωσίασε τόσο με τις επιδόσεις της όσο και με την γενικότερη εμφάνισή της. Συμμετείχαμε σε δύο αγωνίσματα, τη Δισκοβολία και τη Σφαιροβολία και καταγράψαμε τις παρακάτω επιδόσεις:
Μέτρια επίδοση ο Μπαχάς
Δισκοβολία
Κατηγορία: 40-44 ετών:   Στεφανίδης Παναγιώτης, 2ος με 16.94 μ.
                                            Σαλονικιός Δημήτριος, 3ος με 14.40 μ.
                    45-49 ετών:   Μπαχάς Ιωάννης, 1ος με 19.51 μ.
Σφαιροβολία
Κατηγορία: 40-44 ετών:   Στεφανίδης Παναγιώτης, 1ος με 8.68 μ.
                                            Σαλονικιός Δημήτριος, 3ος με 5.56 μ.
                    45-49 ετών:   Μπαχάς    
                                                                              Ιωάννης, 1ος με 6.72 μ.
Εντυπωσιακός ο Παναγιώτης Στεφανίδης
        Και στα δύο αγωνίσματα πήραν μέρος πολλά γνωστά ονόματα του Στίβου Παλαιμάχων με εμπειρία και διακρίσεις από δεκάδες εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις, κυρίως όμως μας εντυπωσίασε η σημαντική παρουσία των γυναικών που κατέγραψαν και εξαιρετικές επιδόσεις.
        Πρέπει να σημειώσουμε ότι, αν και δεν άλλαξε η κατάσταση στην «κορυφή» του πίνακα του δικού μας Σωματείου με τις μεγαλύτερες επιδόσεις των αθλητών μας στα διάφορα αγωνίσματα, εντούτοις δέχθηκε ισχυρό κλονισμό από τις επιδόσεις του νέου συναθλητή μας Παναγιώτη Στεφανίδη, ο οποίος και φάνηκε πως με την κατάλληλη τεχνική καθοδήγηση θα ενθρονιστεί στην κορυφή όλων των ρίψεων. Ο Χρήστος Κυρκενίδης (σφαιροβολία) και ο Γιάννης Μπαχάς (δισκοβολία) ανησυχούν πλέον σφόδρα, αλλά ο ενθουσιασμός της ομάδας των ριπτών μας για την ενίσχυση της υπερνικάει κάθε άλλο συναίσθημα.
Μαθήματα εθελοντισμού παρέδωσαν οι Κριτές
       Γενικά για τη διοργάνωση, πρέπει να πούμε πως για ακόμη μια φορά ο Σ.Ε.Β.Α.Σ.Θ. έδωσε μαθήματα οργάνωσης και εθελοντισμού, καθώς διεκπεραίωσε τέσσερα αγωνίσματα (δισκοβολία, σφαιροβολία, ακοντισμό και σφυροβολία) με θαυμάσιο ρυθμό, υψηλό επαγγελματισμό (από την πλευρά των κριτών που παρείχαν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους) και περισσή ευγένεια.
       «Ωσεί παρών» ήταν και ο κορυφαίος αθλητής των Διαχρονικών Αθλητών Θεσσαλονίκης, Σάκης
Πρώτος και πάλι ο Σάκης Κυριακού
Κυριακού
, ο οποίος την ίδια μέρα και ώρα έτρεχε (με τον γιό του) σε δρόμο 5.000 μέτρων στον Δήμο Ευόσμου και δεν συμμετείχε στις ρίψεις. Ο Κυριακού αγωνίστηκε και πρώτευσε στην προηγούμενη Ημερίδα του Σ.Ε.Β.Α.Σ. Θεσσαλονίκης την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015 στα Λουτρά Λαγκαδά η οποία περιλάμβανε το αγώνισμα Δρόμου 5.125 μέτρων. Ο αθλητής μας ειδικός στα αγωνίσματα αντοχής και
Πολλοί οι δρομείς στο Λαγκαδά
ημιαντοχής πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση και με χρόνο 20’35’’ (ανεπίσημο) και με μεγάλη διαφορά από τους ανταγωνιστές του, κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία 45-49 ετών. Στην ίδια διοργάνωση, ο δεκαθλητής μας Γιώργος Γεωργούδης, αγωνιζόμενος για πρώτη φορά σε απόσταση μεγαλύτερη από τα 1.500 μέτρα, κατέκτησε την τρίτη θέση στην κατηγορία 50-54 ετών με χρόνο 37’32’’ (ανεπίσημη).
       
Το εξαιρετικό σκιτσάκι του Κακαρίμπα
Η επόμενη συνάντηση μας, με σύνθημα «Πιο πολλοί αθλητές, πιο πολλά αγωνίσματα, πιο πολλοί αγώνες» (και όχι τον ύμνο στις διακρίσεις: “
citius, altius, fortius”) στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παλαιμάχων 2015, στην Κατερίνη στις 13 και 14 Ιουνίου. Ο φίλος της ομάδας και σκιτσογράφος Βαγγέλης Κακαρίμπας φιλοτέχνησε ένα εξαιρετικής έμπνευσης σήμα για τον Σύλλογο, όπου ο αθλητής μας περνάει τρέχοντας το εμπόδιο  από κάτω, περιγράφοντας με αυτόν τον τρόπο την ουσία της προσπάθειας μας!!!! Οι αθλητές μας προετοιμάζονται και θα εμφανιστούν ισχυροί τόσο σε αγωνιστικό, όσο και σε οργανωτικό επίπεδο.
       Με την ευκαιρία του παρόντος άρθρου, να επισημάνουμε πως οι παλαίμαχοι άλλων ατομικών αθλημάτων, όπως η Κολύμβηση, υποχρεούνται να διατηρούν δελτίο αθλητικής ιδιότητας, θεωρημένο κατά έτος από την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος (η ετήσια θεώρηση του δελτίου κοστίζει 12€). Σε άλλη περίπτωση η επίδοση του παλαίμαχου κολυμβητή σε αγώνες δεν καταγράφεται!!! Πιστεύουμε πως είναι απαράδεκτο η Ομοσπονδία να κερδοσκοπεί επί του ζήλου του παλαιμάχου κολυμβητή να αγωνιστεί και πρέπει άμεσα να καταργήσει το παράβολο ανανέωσης δελτίου.        
            
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: