Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παλαιμάχων 2015, Κατερίνη



«Αείμαχοι» και όχι παλαίμαχοι

        Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Παλαιμάχων για το 2015 στην Κατερίνη, συμμετέχει για ακόμη μια φορά ο Σύλλογος  Διαχρονικών Αθλητών Θεσσαλονίκης. Το δραστήριο Σωματείο των Παλαιμάχων της Θεσσαλονίκης, που συγκεντρώνει κοντά του αθλητές και αθλήτριες από όλη την Ελλάδα, συμμετέχει ανελλιπώς σε όλες τις εγχώριες διοργανώσεις Παλαιμάχων (από την Αλεξανδρούπολη έως την Κω και τη Νάξο) και φυσικά στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα. Κορυφαία του διάκριση απετέλεσε η συμμετοχή των αθλητών του και η διάκριση του άλτη επί κοντώ Γιώργου Γεωργούδη  που κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο, στην κατηγορία του, στη Βαλκανιάδα του 2012 στη Λάρισα.
Λάρισα 2014, Δισκοβολία
        Στους αγώνες της Κατερίνης το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Ιουνίου 2015 η ομάδα μας φιλοδοξεί να καταρρίψει δύο επιδόσεις της. Να «κατεβάσει» τον μεγαλύτερο αριθμό αθλητών, στα περισσότερα αγωνίσματα του προγράμματος καθώς και να κατακτήσει τον μεγαλύτερο δυνατόν αριθμό μεταλλίων με παράλληλη βελτίωση των επιδόσεων των αθλητών της, σε όλα τα αγωνίσματα. Δεκαέξι αθλητές σε ένδεκα αγωνίσματα και τις δύο μέρες των αγώνων!!!
Οι αθλητές μας που θα αγωνιστούν για να το πετύχουν, είναι οι:
Λάρισα 2014, Τριπλούν
Δρόμοι:  Μαραντίδης Θεόδωρος (100 και 200 μ.), Γρέγος Αντώνης (100 μ.), Ψαθάς Αναστάσιος (100 μ.), Κεραμίδας Παντελής (200 μ.), Μπαχάς Ιωάννης (200 μ.), Ζαχαριάδης Γιώργος (200 μ.), Παπαδόπουλος Δημήτρης (400 μ.), Στεργίου Νικόλαος (400 και 1500 μ.), Πεταλωτής Κωνσταντίνος (400 και 1500 μ.), Κυριακού Θανάσης (800 και 1500 μ.), Κέλλης Ευθύμιος (800 και 1500 μ.), Γεωργόπουλος Γεώργιος (1500 και 5000 μ.).
Άλματα: Μήκος: Ζαχαριάδης Γιώργος. Επί κοντώ: Γεωργούδης  Γιώργος.
Ρίψεις: Σφαιροβολία: Σαλονικιός Δημήτριος, Κεραμίδας Παντελής, Στεφανίδης Παναγιώτης, Παρουσίνας Παντελής. Δισκοβολία: Παπαδόπουλος Δημήτριος, Ζιάκας Γεώργιος, Σαλονικιός Δημήτριος, Στεφανίδης Παναγιώτης, Μπαχάς Ιωάννης, Παρουσίνας Παντελής. Σφυροβολία: Σαββίδης Ελευθέριος, Γεωργούδης Γεώργιος.   
Λάρισα, Βαλκανικοί 2012
        Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα διοργανώνεται από την Ελληνική Ομοσπονδία Βετεράνων Αθλητών Στίβου που έχει τη μέριμνα για την προετοιμασία των εγκαταστάσεων, την προβολή των αγώνων και τη διεκπεραίωση του προγράμματος. Τους αγώνες καλύπτουν αφιλοκερδώς επίσημοι Κριτές του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ενώ τους πλαισιώνουν διακεκριμένοι  πρωταθλητές του Στίβου. Οι τελευταίοι, είτε αγωνίζονται, όπως η Πηγή Δεβετζή και η Κατερίνα Βόγγολη, είτε εκτελούν χρέη Εφόρου αγωνίσματος, όπως η ακοντίστρια Άννα Βερούλη και ο άλτης Λάμπρος Παπακώστας. Θα πρέπει επίσης, να σημειώσουμε την εξαιρετική έκδοση του Ο.Ε.Β.Α.Σ., το περιοδικό «Ο Βετεράνος» με πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις διοργανώσεις και όλα τα στατιστικά στοιχεία των αγώνων.
       
"Πέρνα το εμπόδιο, έστω και από κάτω"
Μακριά από την καταδίωξη, με κάθε μέσον, της επίδοσης, οι παλαίμαχοι αθλητές αμιλλώνται τους ανταγωνιστές τους, της ίδιας ηλικιακής κατηγορίας (οριζόμενη ανά πενταετία), με μόνο τους κίνητρο την εμπειρία, την εκδρομή και το αναμνηστικό μετάλλιο και δίπλωμα. Η ευκαιρία του ταξιδιού, της συναναστροφής με φίλους και ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα και η έξαψη της συμμετοχής και του συναγωνισμού, καθιστούν τους παλαίμαχους του Στίβου τους πιο αυθεντικούς εκφραστές της φιλοσοφίας του Ελληνικού Αθλητισμού και του Ολυμπιακού Πνεύματος. Διαφωνείτε;         

Δεν υπάρχουν σχόλια: