Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Μετάγγι(τ)ση αθλητών από τη Θεσσαλονίκη




Ο «Ελλανιος Ζευς» στα «Μεταγγιτσια 2013»

Και σε αυτό το βάθρο ανεβήκαμε.
    Μια «μετάγγιση» αθλητών από τη Θεσσαλονίκη έκανε ο Σύλλογός μας (μαζί με την «Ολυμπιάδα» Θεσσαλονίκης) στην πολύ όμορφη διοργάνωση του τοπικού αθλητικού σωματείου στο Μεταγγίτσι Χαλκιδικής την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013. Στον φροντισμένο αγωνιστικό χώρο των εκδηλώσεων αγωνίστηκαν δεκάδες αθλητές και αθλήτριες όλων των ηλικιών, κυρίως από τα σωματεία της Χαλκιδικής, σε έναν μεγάλο αριθμό αγωνισμάτων. Οι αγώνες τελούσαν υπό την αιγίδα του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και παραβρέθηκαν σε αυτούς μέλη της Διοίκησης του καθώς και της Ε.Α.Σ. Θεσσαλονίκης. Στην κατηγορία των Ανδρών διεξήχθησαν τρία αγωνίσματα: Αγώνας Βάδην 1.000 μέτρων, Αγώνας Δρόμου 1.000 μέτρων και Ρίψη Λιθαριού. 
Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος με το λιθάρι ανά χείρας.
    Ο «Ελλάνιος Ζευς» Καλαμαριάς αγωνίστηκε στο Βάδην με τους Γιώργο Γεωργούδη (1ος , 7’18’’66), Γιάννη Μπαχά (2ος , 8’14’’92) και Δημήτρη Παπαδόπουλο(3ος , 8’16’’30) όπου και κατέκτησε τις τρεις πρώτες θέσεις. Στο Δρόμο 1.000 μέτρων πρώτος στην κατηγορία των Ανδρών βγήκε ο Δ. Παπαδόπουλος με χρόνο 5’25’’76 με δεύτερο τον Γ. Μπαχά με χρόνο 5’45’’48. Τέλος, στο Λιθάρι, όπου οι συμμετοχές ανήλθαν στις 12, καθώς το αγώνισμα είναι ιδιαιτέρως θεαματικό, ο αθλητής μας Δ. Παπαδόπουλος κατέλαβε την έκτη θέση με 9.30 μ., ο Γ. Μπαχάς την ένατη θέση με 8.41 μ. και ο Γ. Γεωργούδης την δωδέκατη με 7.20 μ. Το αγώνισμα του Λιθαριού, που αναφέρεται και στον Ολυμπιακό Ύμνο, αναβίωσε μετά από δεκαετίες στην περσινή διοργάνωση των «Σιθωνίων» και πολλοί Έλληνες και ξένοι αθλητές έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για τη διεξαγωγή του που διαφέρει σημαντικά από αυτή της Σφαιροβολίας. Το ιδιαίτερο σχήμα του λιθαριού, η ρίψη με φορά και η τοποθέτηση μπροστά του ίδιου ποδιού με το χέρι ρίψης το καθιστά, όπως διαπιστώσαμε, πολύ θεαματικό.
Ο Κριτής εξηγεί τους Κανόνες του Λιθαριού.
    Οι διοργανωτές προέβλεψαν αγωνίσματα ελκυστικά για όλες τις ηλικίες και έδωσαν την ευκαιρία της άμιλλας ακόμη και σε πολύ μικρά παιδιά. Όλα δε τα επιβράβευσαν με αναμνηστικά μετάλλια και οι πολυάριθμοι θεατές με θερμό χειροκρότημα. Με τις καλύτερες εντυπώσεις αφήσαμε το Μεταγγίτσι αργά το απόγευμα, δυστυχώς χωρίς να παρακολουθήσουμε τους παραδοσιακούς χορούς από τον τοπικό Σύλλογο. Υποσχεθήκαμε δε στους διοργανωτές ότι την επόμενη χρονιά θα συμμετάσχουμε με μεγαλύτερη αποστολή.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για την προσπάθειά σας. Σας βλέπουμε και σας καμαρώνουμε και ελπίζουμε σύντομα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Μια παρέα ερασιτεχνών αθλητών του Κλασικού.