Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Στις παρυφές του Ολύμπου



Για πρώτη φορά στα «Ολύμπια» του Λιτοχώρου

       Δημιουργήσαμε το «Πάνθεον των ρέκορντμαν» του Σωματείου μας στα διάφορα αγωνίσματα του Στίβου ώστε να διατηρούμε τον ανταγωνισμό μεταξύ των αθλητών του Ελλανίου. Διαπιστώσαμε ότι έδωσε επαρκή κίνητρα στα μέλη μας ώστε να αγωνίζονται σε διάφορες διοργανώσεις με σκοπό να «καταρρίψουν» τις προηγούμενες δικές τους, ή συναθλητών τους, επιδόσεις. Έτσι, την Τετάρτη 26 Ιουνίου ο μικρότερος σε ηλικία αθλητής μας Φοίβος Μπαχάς αγωνίστηκε στα «24α Ολύμπια» στη μνήμη του Μιχάλη Λαλούμη στο Στάδιο «Πύρρος Δήμας» στο Λιτόχωρο Πιερίας και κατέρριψε το ρεκόρ του Γ. Μπαχά στο Άλμα σε Ύψος πετυχαίνοντας επίδοση 1.35 μ. Στο αγώνισμα συμμετείχαν Παμπαίδες Α’ (γεννηθέντες το 1998-1999) και ο Φοίβος (γεννηθείς το 2000). Ο πρώτος της κατηγορίας έκανε άλμα στο 1.55 μ. Με την επίδοσή του ο Φοίβος κατατάχθηκε πέμπτος στη γενική βαθμολογία. Ρεκόρ κατέγραψε και στο αγώνισμα του δρόμου 60 μέτρων με επίδοση 9’’.42. Κοντά του και στα δύο αγωνίσματα ήταν συνεχώς ο προπονητής μας Γιώργος Γεωργούδης.
     Στη διοργάνωση των «Ολυμπίων» συμμετέχουμε για πρώτη φορά και μείναμε εντυπωσιασμένοι. Στο θαυμάσιο γήπεδο του Λιτοχώρου υπό την επιβλητική σκιά του βουνού των Θεών οι διοργανωτές κάλυψαν με Κριτές, εκ των προπονητών των ομάδων, όλα τα αγωνίσματα τα οποία και διεξήχθησαν με υποδειγματική τάξη παρά τον μεγάλο αριθμό των αθλητών. Ως έκτακτο μάλιστα αγώνισμα οι διοργανωτές ενέταξαν στο πρόγραμμά και αγώνα δρόμου πολύ μικρών αθλητών. Έδωσαν έτσι έναν πολύ όμορφο τόνο στους Αγώνες τόσο με το θέαμα όσο και με την απονομή διπλωμάτων σε όλα τα παιδιά.
        Αφού ως φίλαθλοι παρακολουθήσαμε την διεξαγωγή του Άλματος σε Μήκος και τον Ακοντισμό, αναχωρήσαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις που μας οδηγούν να καλέσουμε τους αθλητές και τους φίλους του Σωματείου να φέρουν  τα παιδιά τους στο τμήμα Κλασικού Αθλητισμού του «Ελλάνιου Δία» ώστε να ενδυναμώσουμε την προσπάθεια μας. Χωρίς ηλικιακούς ή άλλους περιορισμούς και χωρίς κόστος ξεκινάμε τον Σεπτέμβριο την Ακαδημία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: