Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Εκτελούνται βολές



Αγωνιστική δραστηριότητα Ιανουαρίου-Μαϊου 2013

Κλειστός Στίβος

Ημερίδα στους Αμπελόκηπους, 26/1/2013
Η αποστολή μας στους Αμπελόκηπους.
        Με μόλις τέσσερεις αθλητές αγωνιστήκαμε στην Ημερίδα Κλειστού Στίβου στο κλειστό γυμναστήριο «Τασούλα Κελεσίδου» στους Αμπελόκηπους. Το Στάδιο ονομάστηκε «Κωνσταντίνος Καραμανλής» καθώς η Δημοτική Αρχή, όπως φαίνεται, δεν είχε επαρκή ιστορική γνώση και στερούνταν έμπνευσης για να τιμήσει κάποια άλλη Ελληνική ιστορική αθλητική μορφή. Η συμμετοχή του κορυφαίου μας σφαιροβόλου Χρήστου Κυρκενίδη που πέτυχε βολή στα 9,53 μ. και κατετάγει 6ος κράτησε ψηλά την σημαία του Συλλόγου. Η αποστολή μας εμπλουτίστηκε με την εμφάνιση του μέλους του Δ.Σ. του Ελλάνιου , Άγγελου Μαυρίδη. Οι υπόλοιποι αθλητές μας κατέγραψαν τις παρακάτω επιδόσεις:
Μπαχάς Ιωάνης, 7,60 μ., 7ος.
Γεωργούδης Γεώργιος, 7,07 μ., 8ος.      
Σαλονικιός Δημήτριος, 6,28 μ., 9ος.



Ανοικτός Στίβος

Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Ανδρών, 11-12/5/2013
       
Ο κορυφαίος μας Χρήστος Κυρκενίδης.
Η κορυφαία για τον Σύλλογο διοργάνωση, καθώς δεν συμμετείχαμε ακόμη σε τελική φάση Πανελληνίου Πρωταθλήματος, ήταν το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Ανδρών στις 11 και 12 Μαϊου 2013. Αγωνιστήκαμε με τέσσερεις αθλητές στην Σφαιροβολία προκαλώντας και πάλι την μήνιν κάποιων προπονητών του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. με τις χαμηλές επιδόσεις μας και την πρόσχαρη, πλην κόσμια, συμπεριφορά μας. Και πάλι οι επιδόσεις του Χρήστου Κυρκενίδη, που με καλύτερη βολή στα 8,68 μ. κατετάγει όγδοος «έσωσε την παρτίδα». Οι υπόλοιποι έκαναν τις παρακάτω βολές:
Μπαχάς Ιωάννης, 7,35 μ., 9ος.
Παπαδόπουλος Δημήτριος, 6,84 μ., 10ος.
Γεωργούδης Γεώργιος, 6,70μ., 11ος.
Η αποστολή μας στο Διασυλλογικό.
        Την Κυριακή 12 Μαϊου οι αθλητές μας Γιάννης Μπαχάς και Δημήτρης Παπαδόπουλος αγωνίστηκαν στην Δισκοβολία με επιδόσεις 19,77 μ. και 14,86 μ. αντίστοιχα. Οι εκπρόσωποί μας δέχθηκαν φραστική επίθεση από Ομοσπονδιακό προπονητή που μας παρότρυνε να απέχουμε οικιοθελώς από επόμενες διοργανώσεις. Φαίνεται πως η ασφάλεια του μισθού και η αναγνώριση που του παρέχει η θέση, που του ανέθεσε ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ., θολώνει την κρίση του καθώς ανάγει σε πρωταρχικό κίνδυνο του «υπέρλαμπρου» οικοδομήματος του σύγχρονου Ελληνικού Αθλητισμού την συμμετοχή κάποιων αθλητών μεγαλύτερης ηλικίας και χαμηλών επιδόσεων. Η εγκατάλειψη των αθλητικών εγκαταστάσεων, το κλείσιμο των Αθλητικών Σχολείων, τα φαινόμενα φαρμακοδιέγερσης, η οικονομική κακοδιαχείριση και άλλα ωχριούν προφανώς μπροστά στη δυσλειτουργία που προκαλεί στη διεξαγωγή των ρίψεων η συμμετοχή μας!!! Εμείς φυσικά δεν πτοηθήκαμε και την επόμενη εβδομάδα πήραμε μέρος στους….

Αγώνες Ρίψεων προς τιμήν του «Κώστα Σπανίδη», 18/5/2013
       
Όλοι οι συμμετέχοντες στη Δισκοβολία.
Με μόλις μία συμμετοχή για την «τιμή των όπλων» ο Γιάννης Μπαχάς συμμετείχε στη Δισκοβολία. Ο Εκφωνητής και σχολιαστής των αγώνων επικαλέστηκε την υποτιθέμενη προσωπική γνωριμία του αθλητή μας με το τιμώμενο πρόσωπο τη μνήμη του οποίου τίμησε η διοργάνωση για να δικαιολογήσει στο κοινό τη συμμετοχή του. Σε αυτήν ο αθλητής μας πέτυχε νέο ρεκόρ Συλλόγου με επίδοση 21,22 και κατετάγει 11ος μεταξύ κορυφαίων αθλητών.     
  


«Χειμωνίδια 2013», 25/5/2013
Ο νέος μας δρομέας Θανάσης Κυριακού.
        Το Σάββατο 25 Μαϊου οι αθλητές μας πήραν μέρος σε ακόμη μια διοργάνωση προς τιμήν του μεγάλου Δασκάλου του Στίβου και εκπαιδευτικού Κώστα Χειμωνίδη. Ο Δάσκαλος υπήρξε και γυμναστής του 5ου Λυκείου Αρρένων Θεσσαλονίκης. Τα μέλη μας Άγγελος Μαυρίδης, Γιάννης Μπαχάς και Γιώργος Γεωργούδης είναι ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου Αποφοίτων του Σχολείου, ενώ ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Γιάννης Χατζόπουλος έγραψε ένα εξαιρετικό κείμενο για τον Κώστα Χειμωνίδη στην ιστοσελίδα των Αποφοίτων (θα αναφερθούμε στο μέλλον διεξοδικά). Στους αγώνες κατέβηκαν στην Σφαιροβολία οι Γιάννης Μπαχάς (7,25 μ., 7ος), Γιώργος Ζιάκας (6,53 μ., 8ος) και Δημήτρης Σαλονικιός (5,67 μ., 9ος). Στη δε Δισκοβολία ο Γιάννης Μπαχάς πέτυχε βολή στα 18,25 μ. και κατετάγει 12ος. Τέλος, στα 1500 μέτρα ο νέος αθλητής μας Θανάσης Κυριακού πέτυχε επίδοση 5’.27’’.09 και κατετάγει 12ος (μεταξύ 15 αθλητών). Πρόκειται για έναν εξαιρετικό αθλητή από το Νέο Πετρίτσι Σερρών που γυμνάζεται συστηματικά επί πολλά έτη και τον οποίο παρότρυνε να ενταχθεί στο δυναμικό μας ο Αρχηγός του τμήματος μας Γιώργος Γεωργούδης.

«Ζαχαριάδεια 2013», 1/6/2013
Ο Γιάννης Μπαχάς για δεύτερη φορά στο βάθρο της διοργάνωσης.
  Στους αγώνες που μας χάρισαν, μέχρι τη φετινή διοργάνωση, δύο χάλκινα μετάλλια (Ορφανίδης και Μπαχάς) κάναμε νέο ρεκόρ καθώς αγωνιστήκαμε με έξι αθλητές σε τρία αγωνίσματα. Στη Σφαιροβολία μόνο ο Κώστας Ορφανίδης πέρασε το «φράγμα» των 7 μέτρων και με επίδοση 7,25 μ. τερμάτισε 8ος και «αναγκάστηκε» να κάνει έξι ρίψεις. Οι Γιάννης Μπαχάς (6.89 μ., 9ος), Γιώργος Ζιάκας (6.14 μ., 10ος) και Δημήτρης Σαλονικιός (6,11 μ., 11ος) κατέγραψαν πολύ χαμηλές επιδόσεις και τερμάτισαν από την 9η έως την 11η θέση. 
       
Οι δισκοβόλοι μας.
Δισκοβολία οι αθλητές μας «έσωσαν» κυριολεκτικά το αγώνισμα αφού αποτέλεσαν τους τέσσερεις από τους έξι συμμετέχοντες. Ο Σύλλογός μας ανταμείφθηκε με ένα χάλκινο μετάλλιο και μάλιστα με καλή επίδοση. Ο Γιάννης Μπαχάς πέτυχε βολή 20,25 μ. και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Τέταρτος ήταν ο Δημήτρης Παπαδόπουλος με 17.92 μ., με πέμπτο τον Κώστα Ορφανίδη με 15.69 μ. και έκτο τον Γιώργο Ζιάκα με 15.55 μ. Τέλος, στα 800 μέτρα πήραν μέρος δύο αθλητές μας, οι Θανάσης Κυριακού και Δημήτρης Παπαδόπουλος που τερμάτισαν σε 2’.39’’.86 (11ος  ) και 3’.24’’.09 (12ος ) αντίστοιχα.

Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Δεκάθλου Ανδρών,  1-2/6/2012
Οι τέσσερεις δεκαθλητές που ολοκλήρωσαν την προσπάθεια.
 Στο Στάδιο των Γιαννιτσών και μακριά από την υπόλοιπη ομάδα ο Γιώργος Γεωργούδης εκπροσώπησε τον Σύλλογό μας αλλά και την Θεσσαλονίκη. Έξι (!!!) μόλις δεκαθλητές από έξι συλλόγους διεκδίκησαν την πρόκρισή τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Συνθέτων. Ο Γεωργούδης ολοκλήρωσε το επίπονο αγώνισμα και τερμάτισε τέταρτος συγκεντρώνοντας 1032 βαθμούς. Ο Γεωργούδης μας μετέφερε το εξαιρετικό κλίμα ευγένειας και προθυμίας που επικρατούσε μεταξύ των Κριτών της διοργάνωσης που ενθάρρυναν και υποστήριξαν τον αθλητή μας και μοναδικό εκπρόσωπο της Θεσσαλονίκης που επιμένει να αγωνίζεται σε ένα τόσο σκληρό αγώνισμα σε μια εποχή σχεδόν απόλυτης απαξίωσής του. Οι επιδόσεις του στα αγωνίσματα ήταν:
100 μέτρα  :  17.31.
Μήκος        :  3.50 μ.
Σφαίρα       :  6.71 μ.
Ύψος         :  1.11 μ.
400 μέτρα  :  εγκατέλειψε.
110 μέτρα  :  εγκατέλειψε.
Δισκοβολία:  19.98 μ.
Επί Κοντώ :  εγκατέλειψε.
Ακοντισμός:  22.20 μ.
1500 μέτρα:  10.07.51
        Η δραστηριότητα μας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και διάθεση. Αυτό το πνεύμα εμφυσούμε και στα νέα μέλη που έρχονται κοντά μας. Οι προσπάθειες κάποιων να μας αποτρέψουν από τη συμμετοχή μας στις επίσημες διοργανώσεις του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ατσαλώνει την βούλησή μας να αγωνιστούμε σε αυτές και το μόνο που επιτυγχάνει είναι να προβάλει τον βαθειά ριζωμένο επιλεκτισμό κάποιων κρατικοδίαιτων προπονητών Στίβου (διαλέξτε και όποια άλλη λέξη θέλετε για να εκφράσετε το νόημα) που δεν συνειδητοποιούν την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Κλασσικός Αθλητισμός και πιστεύουν ότι με την εφαρμογή ηλικιακών και επιδοσιακών περιορισμών θα τον αναβαθμίσουν.        


Δεν υπάρχουν σχόλια: