Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Εκεί που μας αξίζει




Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βετεράνων 2013 στη Λάρισα


       
Δύο μετάλλια στη Σφαιροβολία.
Μετά από τόσες παραινέσεις, εκφοβισμούς και σαρκασμούς που δεχθήκαμε, ήρθε επιτέλους η ώρα μιας διοργάνωσης Βετεράνων, και μάλιστα της κορυφαίας, του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Βετεράνων για το 2013 στο Στάδιο Αλκαζάρ της Λάρισας. Το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Ιουνίου ξεπεράσαμε τα όρια μας και πετύχαμε ρεκόρ, συμμετοχών, διακρίσεων και επιδόσεων. Ο Σύλλογος Διαχρονικών Αθλητών Θεσσαλονίκης έκανε κάτι παραπάνω από αισθητή την παρουσία του ανάμεσα σε παλαιούς και ιστορικούς συλλόγους Βετεράνων από όλη τη χώρα. 

Αναλυτικά:
Ο άτυχος Βασίλης Κώττας στην εκκίνηση της 4Χ100.
        Το Σάββατο 8/6 τον «χορό των διακρίσεων» άνοιξε ο Γιώργος Γεωργούδης που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον δρόμο των 3.000 μέτρων Βάδην με χρόνο 25’37’’41.  Ακολούθησαν δύο αθλητές μας που πήραν για πρώτη φορά μέρος σε αγώνες Παλαιμάχων, οι Βασίλης Κώττας  στα 100 μέτρα με επίδοση 17’’96 (5ος στην κατηγορία 40-44 ετών) και ο Γιώργος Ζιάκας στο Άλμα σε Μήκος με επίδοση 2.96 μ. (5ος στην κατηγορία 40-44 ετών). Συνέχεια στα μετάλλια έδωσε ο Γιάννης Μπαχάς που αναδείχθηκε δεύτερος στο Άλμα σε Ύψος με 1.15 μ. στην κατηγορία 45-49. Στο ίδιο αγώνισμα ο Βασίλης Κώττας, αν και πέτυχε καλύτερη επίδοση (1.25 μ.), κατετάγει 4ος καθώς ο ανταγωνισμός την κατηγορία του ήταν μεγαλύτερος. Στη Σφαιροβολία ο Γ. Μπαχάς κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία του με επίδοση 7.55 εκ. και ο «επίμονος κηπουρός» Δημήτρης Σαλονικιός το αργυρό στην κατηγορία 35-39 ετών με 5.63 μ. Επίσης ο αξιόλογος δρομέας μας Θανάσης Κυριακού στην κατηγορία 45-49 ετών με επίδοση 2’42’’04 κατετάγει 4ος στον δρόμο 800 μέτρων. Ένα «σίγουρο» μετάλλιο έχασε η ομάδα μας στη σκυταλοδρομία 4Χ100 καθώς ο πρώτος μας δρομέας Βασίλης Κώττας τραυματίστηκε στην εκκίνηση του αγωνίσματος και δεν συνέχισε. Μας αποζημίωσε όμως ο Δημήτρης Σαλονικιός ο οποίος αργά το απόγευμα πήρε το αργυρό μετάλλιο στη Δισκοβολία με επίδοση 14.15 μ.
Ο "χρυσός" Γιώργος Γεωργούδης.
        Την Κυριακή 9/6 αγωνιστήκαμε με τρεις αθλητές, ένας εκ των οποίων καινούργιος στο «Παλαιμαχικό Κίνημα» Ο Λευθέρης Σαββίδης αγωνίστηκε στη Σφυροβολία όπου εντυπωσίασε και με επίδοση 27.79 μ. κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο. Αργυρό επίσης κατέκτησε ο Θανάσης Κυριακού στο δρόμο των 1.500 μέτρων με επίδοση 5’24’’15. Τέλος, ο Γιώργος Γεωργούδης πήρε το δεύτερο χρυσό του μετάλλιο (και ένατο συνολικά για το Σωματείο) στο αγώνισμα το οποίο διακρίνεται σταθερά, τον Ακοντισμό όπου πέτυχε επίδοση 45.14 μ.
        Η διοργάνωση ήταν εξαιρετική σε όλους τους τομείς. Οι Κριτές ήταν επαρκείς σε όλα τα αγωνίσματα, άριστα εξοπλισμένοι και ευγενικοί. Πολλοί ήταν δε οι Έλληνες Πρωταθλητές που τίμησαν τη διοργάνωση. Κάποιοι αγωνίστηκαν όπως η Πηγή Δεβετζή (που πήρε μέρος στο Άλμα σε Μήκος με 5.15 μ. και στο Τριπλούν με 12.05 μ.) και η Κατερίνα Βόγγολη που έκανε και ρεκόρ αγώνων στη Δισκοβολία με επίδοση 35.35 μ. ενώ κάποιοι άλλοι ενθάρρυναν τους συμμετέχοντες στο αγώνισμα τους όπως ο Λάμπρος Παπακώστας και η Άννα Βερούλη, μέλη και οι δύο της Ομοσπονδίας Βετεράνων. Η ανακοίνωση δήθεν σημαντικών επιδόσεων από τους πρωταθλητές που δεν αγωνίστηκαν δεν τιμάει τους διοργανωτές. Τέλος, εντύπωσή μας έκανε ο μεγάλος αριθμός των αθλητών και κυρίως η ενισχυμένη παρουσία των γυναικών και οι θαυμάσιες επιδόσεις τους σε όλα τα αγωνίσματα και τις κατηγορίες.
       
Αθλητικά πάντως δεν φόρεσε ο Ππακώστας.
Με την εμπειρία της συμμετοχής της ομάδας μας σε δύο Πανελλήνια Πρωταθλήματα (σε Έδεσσα και Λάρισα) και σε δύο Βαλκανιάδες (σε Λάρισα το 2011 και Σμύρνη το 2012) αλλά και σε πολλές εγχώριες διοργανώσεις παλαιμάχων, πιστεύουμε ότι το πρόσφατο Πρωτάθλημα του Ο.Ε.Β.Α.Σ. υπερείχε σε όλους τους τομείς  και αξίζουν συγχαρητήρια στον Πρόεδρο του κύριο Συμεωνίδη Συμεών, στα μέλη της Διοίκησης του, στον Σ.Ε.Γ.Α.Σ. καθώς και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση της Λάρισας για την υποστήριξη του Θεσμού. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει και για το όμορφο περιοδικό του Σ.Ε.Β.Α.Σ. το «Βετεράνοι Αθλητές» που διανεμήθηκε στους αθλητές και στους φιλάθλους. Επόμενη διοργάνωση Παλαιμάχων το Σάββατο 22/6 οι Αγώνες προς τιμήν του Τ. Παρασκευόπουλου στο Στάδιο της Κατερίνης.
        Ανταπόκριση από τη Λάρισα δημοσίευσε ο αθλητικογράφος αθλητής μας Γιάννης Μπαχάς στην εφημερίδα «Ελεύθερη Ώρα» και στη Στήλη του έγκριτου δημοσιογράφου Ηλία Πανά «Εδώ Θεσσαλονίκη» την Τετάρτη 19 Ιουνίου, ενώ είναι και καλεσμένος για το ίδιο θέμα και στην ραδιοφωνική εκπομπή του «Πρόβα Ραδιοφώνου» στον Σταθμό City International” 106,1 FM την προσεχή Κυριακή 23/6 και ώρα 17:30-19:00.    

Δεν υπάρχουν σχόλια: