Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Υπήρχαν όμως νερά από τον Όλυμπο



Στην Κατερίνη για την Ημερίδα Ρίψεων «Τάσος Παρασκευόπουλος»


       
Ο Χρήστος Ντισλής στη βαλβίδα
Για δεύτερη φορά συμμετείχε ο Σύλλογος Διαχρονικών Αθλητών Θεσσαλονίκης στους Αγώνες στη μνήμη του πρωταθλητή Τάσου Παρασκευόπουλου στην Κατερίνη. Το Σάββατο 22 Ιουνίου τέσσερεις αθλητές μας αγωνίστηκαν στις Ρίψεις και στον Δρόμο των 5.000 μέτρων. Ο άτυχος νέος αθλητής μας Χρήστος Ντισλής τραυματίστηκε στην πρώτη κιόλας ρίψη του στη Σφαιροβολία,  ολοκλήρωσε όμως με βαρύ διάστρεμμα και τις έξι προσπάθειες του και αναδείχθηκε δεύτερος στην κατηγορία του (35-39 ετών) με επίδοση 6.17 μ.  Να σημειώσουμε πως η βαλβίδα του αγωνίσματος ήταν πολύ ψηλότερα τοποθετημένη από το έδαφος και οι άπειροι αθλητές κινδυνεύουν. Επίσης, η παντελής έλλειψη ιατρού ή φαρμακείου και η αδιαφορία για την μετακίνηση του τραυματία στο Νοσοκομείο ήταν απαράδεκτη. Τελικώς ο Χρήστος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Κατερίνης για ακτινογραφία. Εάν είχε αθλοθετηθεί έπαθλο ήθους και αγωνιστικότητας θα έπρεπε να απονεμηθεί στον Χ. Ντισλή.  Η αλήθεια είναι όμως πως οι διοργανωτές δεν αθλοθέτησαν ούτε μετάλλια για τους νικητές ή διπλώματα συμμετοχής για όλους. Όπως δεν μας ενημέρωσαν τα μετάλλια ταξίδεψαν κατά λάθος στα Τρίκαλα σε κάποια άλλη διοργάνωση!!! Έτσι Χ. Ντισλής και Γιάννης Μπαχάς (δεύτερος στην κατηγορία 45-49 με 7.48 μ.) δεν πήραν ποτέ τα αργυρά μετάλλια τους που οι διοργανωτές υποσχέθηκαν πως θα στείλουν ταχυδρομικώς.
Ο Γιώργος Γεωργούδης στη Δισκοβολία
        «Έπαθλο» πάντως στα αγωνίσματα της Δισκοβολίας και Σφυροβολίας ήταν η αποφυγή τραυματισμών καθώς οι δίσκοι και οι σφύρες βομβάρδισαν το παρακείμενο γήπεδο ποδοσφαίρου (όπου γίνονταν αγώνας) και τα κτίσματα του Σταδίου. Δύο ακόμη «άυλους» τίτλους κατέκτησαν οι Γιάννης Μπαχάς και Γιώργος Γεωργούδης στην ίδια κατηγορία 45-49 με επίδοση 17.77 μ. (τρίτος) και 18.23 μ. (δεύτερος) αντιστοίχως. Η αδικαιολόγητη επιμονή των διοργανωτών να επιτρέψουν τους συμμετέχοντες να ρίξουν από έξι βολές καθυστέρησε τόσο πολύ τη διεξαγωγή του αγωνίσματος που οι αθλητές μας έκαναν μόλις δύο ρίψεις για να προλάβουν τον Ακοντισμό. Εκεί ο ασυναγώνιστος Γεωργούδης με βολή 24.08 μ. πήρε το χρυσό μετάλλιο (λέμε τώρα) ενώ ο Μπαχάς δύο χρόνια μετά την τελευταία του συμμετοχή στο αγώνισμα έριξε μόλις 14.90 μ. και πήρε το αργυρό.
Ο καλύτερος δρομέςας που είχαμε ποτέ.
        Την ίδια ώρα και με καθυστέρηση σαράντα λεπτών από την προγραμματισμένη έναρξη του, ο Σάκης Κυριακού έτρεξε σε 21’.23’’ τα 5.000 μέτρα και αναδείχθηκε πρώτος στην κατηγορία του (45-49) και τρίτος στη γενική κατάταξη σε ένα αγώνισμα με πολύ μεγάλο ανταγωνισμό. Την προσπάθεια του παρακολούθησαν συνάδελφοι του εκπαιδευτικοί.
Εξαιρετικοί οι Κριτές
     Η ικανοποίηση μας από τις επιδόσεις μας δεν μπορούν να μας αποτρέψουν από το να σχολιάσουμε αρνητικά τις ελλείψεις της διοργάνωσης. Μηδενικά μέτρα ασφαλείας στις ρίψεις, απουσία γιατρού, μη τήρηση ωραρίου και αμέλεια για την αθλοθέτηση είναι μερικά από τα προβλήματα των αγώνων. Στα θετικά τους πρέπει να πούμε τον εξαιρετικό ζήλο και την ευγένεια των Κριτών που μέσα στο λιοπύρι και με τις συνθήκες που περιγράψαμε εξυπηρέτησαν όλους τους συμμετέχοντες με χαμόγελο. Συγχαρητήρια στους Κριτές.        

Δεν υπάρχουν σχόλια: