Παρασκευή, 2 Ιουλίου 2010

Ξανά στο βάθρο

Νέα επιτυχία στους Αγώνες προς τιμήν του Νίκου Ζαχαριάδη
    Μια νέα ανέλπιστη επιτυχία σε επίσημους αγώνες του Σ.Ε.Γ.Α..Σ. κατέγραψε το τμήμα Στίβου του «Ελλάνιου Δία» Καλαμαριάς στους Αγώνες προς τιμήν του παλαιού αθλητή και προπονητή Νίκου Ζαχαριάδη που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 27 Ιουνίου το απόγευμα στο Καυταντζόγλειο. Αυτή τη φορά ήταν ένα μετάλλιο στη Σφαιροβολία όπου ο ρίπτης μας Γιάννης Μπαχάς με επίδοση 8.64 μέτρα, στην τελευταία μόλις προσπάθεια του, πέρασε τον δικό μας επίσης Κώστα Ορφανίδη που έμεινε τέταρτος με 8.57 μ. Η μικρή συμμετοχή στο αγώνισμα της Σφαιροβολίας, και μάλιστα σε μία τέτοιας εμβέλειας διοργάνωση, σε καμία περίπτωση δεν απαξιώνει την αξία της προσπάθειας και της επιτυχίας των αθλητών μας. Πρόκειται δε για θέμα που πρέπει να προβληματίσει τους διοργανωτές, ενώ σε κάθε περίπτωση η συμμετοχή των αθλητών μας διέσωσε το κύρος του αγωνίσματος.
Ο Κώστας Ορφανίδης στον τρίτο επίσημο αγώνα του φέτος.
Ο αγώνας για το τρίτο μετάλλιο ήταν συναρπαστικός και οι αρκετοί φίλαθλοι που βρέθηκαν στον χώρο των ρίψεων χειροκρότησαν τόσο τους δύο πρώτους που κατέγραψαν εξαιρετικές επιδόσεις όσο και τους δύο δικούς μας αθλητές που συναγωνίστηκαν μέχρι την έκτη προσπάθεια για την τρίτη θέση. Οι αθλητές μας πήραν επίσης μέρος στο αγώνισμα της Δισκοβολίας, χωρίς να κάνουν καλές προσπάθειες και τοποθετήθηκαν στο τέλος της κατάταξης. Για την ιστορία ο Γιάννης Μπαχάς έριξε 15.70 μ. ενώ ο Κώστας Ορφανίδης 14. 67 μέτρα.
Οι κριτές των Αγώνων υπηρέτησαν αφιλοκερδώς τον Θεσμό. Συγχαρητήρια.
Δύο νέες επίσης συμμετοχές είχαμε για το Σωματείο σε αυτή τη διοργάνωση. Ο Αλέξανδρος Γκογκαλάτζε αγωνίστηκε στο αγώνισμα του Δρόμου των 1500 μέτρων Παίδων, όπου τερμάτισε ένατος μεταξύ 13 αθλητών με χρόνο 4’.53’’.01 και ο Αλέξανδρος Βακόλας που έτρεξε στην προκριματική σειρά του Δρόμου 400 μέτρων Παίδων όπου με επίδοση 56’’.99 τερμάτισε 14ος μεταξύ δεκαεπτά αθλητών. Οι δύο νέοι αθλητές μας είναι μαθητές του 5ου Γενικού Λυκείου Θεσσαλονίκης και διακρίνονται στην κωπηλασία, ο Γκογκαλάτζε, και στο Ποδόσφαιρο, ο Βακόλας. Είναι δε μαθητές του Γιάννη Μπαχά.
Ο Αλέξανδρος Γκογκαλάτζε (ο δεύτερος) στην αφετηρία) των 1500.
Συνεχίζουμε τον δύσκολο δρόμο της καθιέρωσης στο χώρο (και) του Κλασσικού Αθλητισμού με αμείωτη διάθεση και σθένος.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια παιδιά για την προσπάθεια που κάνετε για να κρατάτε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό ψηλά και να του δίνετε το πρότυπο του μέτρου. Χωρίς αμοιβές, χωρίς ντόπα, χωρίς βία. Μόνο αγάπη, φιλία και αγωνιστικότητα. Συνεχίστε τον αγώνα και οι Θεοί μαζί σας. Βετεράνος ΑΠΌ Νάουσα.