Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2011

"ΧΕΙΜΩΝΙΔΕΙΑ 2011"


Νέο ρεκόρ συμμετοχής στα «Χειμωνίδεια»
(μόνο τέτοια καταρρίπτουμε)

Η "Dream Team" της Σφαιροβολίας μας
        Τις περισσότερες συμμετοχές, μέχρι σήμερα στα τρία χρόνια παρουσίας του "Ελλάνιου Δία" Καλαμαριάς στον Στίβο, καταγράψαμε στα φετινά «Χειμωνίδεια» το Σάββατο 28/5. Βεβαίως και πάλι η Σφαιροβολία Ανδρών κατείχε την «μερίδα του λέοντος», με τη συμμετοχή πέντε  εκ των έξι αθλητών που κατεβάσαμε στους αγώνες. Στο αγώνισμα καταλάβαμε όλες τις θέσεις από την 10η έως την 14η με καλύτερη επίδοση αυτή του Χρήστου Κυρκενίδη που μας χαροποίησε όλους καθώς άφησε ελπίδες για διάκριση στο μέλλον. Οι υπόλοιποι ήταν ανταγωνιστικοί μόνο μεταξύ τους και έκαναν χαμηλές επιδόσεις. Αναλυτικά:
Σφαιροβολία Ανδρών(13 συμμετέχοντες).
Κυρκενίδης Χρήστος, 9.22 (10ος).  
Γεωργούδης Γεώργιος, 7.08 (11ος).
Ορφανίδης Κωνσταντίνος, 7.06 (12ος).
Μπαχάς Ιωάννης, 6.98 (13ος).
Σαλονικιός Δημήτριος, 5.97 (14ος).
Ο Γεωργούδης σε άριστη φόρμα.
        Ο Γιώργος Γεωργούδης αγωνίστηκε και στο Μήκος Ανδρών όπου πέτυχε επίδοση 3.82 και κατέλαβε την 13η θέση (μεταξύ 14 αθλητών). Η Οργανωτική Επιτροπή του απαγόρευσε να αγωνιστεί στο αγώνισμα των Βετεράνων και τον υποχρέωσε να επιλέξει. Θεωρούμε πως δεν τίθεται ζήτημα επιλογής κατηγορίας (Ανδρών ή Βετεράνων)καθώς το μόνο κριτήριο συμμετοχής είναι το όριο των 35 ετών  για τους Βετεράνους και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει κάποιον κάτοχο δελτίου του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. (ή άλλου αθλητικού φορέα) από το να αγωνιστεί σε επίσημη διοργάνωση. Ο καθένας μπορεί να έχει και τις δύο ιδιότητες και να αγωνίζεται και στις δύο κατηγορίες ακόμη και ταυτοχρόνως. Αν το μέτρο αυτό των διοργανωτών είχε σκοπό την αναβάθμιση του επιπέδου των αγώνων, τότε ίσως στο μέλλον τεθούν και ποιοτικοί περιορισμοί (επιδόσεις) και ο αγώνας αναβαθμιστεί, θα χάσει όμως τον χαρακτήρα του  ως ένα αθλητικό γεγονός αφιερωμένο στη μνήμη μιας προσωπικότητας του Στίβου. Τα παραπάνω προς τον διοργανωτή Σύλλογο Α.Σ. «Ρήγας» που τον συγχαίρουμε για το υψηλό οργανωτικό επίπεδο των αγώνων που τιμάει πρωτίστως εμάς τους αθλητές και τους συλλόγους.
Παρολίγο στους οκτώ ο Κυρκενίδης.
        Τέλος, και σε αυτούς τους αγώνες συμμετείχε ο Παίδας αθλητής μας Αρχάκης Νικηφόρος στα αγωνίσματα του Δρόμου 200 μέτρων με επίδοση 30.07 και κατετάγει 50ος μεταξύ 52 αθλητών όλων των κατηγοριών. Και στο αγώνισμα του Μήκους Παίδων όπου βελτίωσε εντυπωσιακά την ατομική του επίδοση με 4.30 (16ος). Η προηγούμενη επίδοσή του ήταν 3.79 (22ος στους 23) στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων στις 14/5. Στους ίδιους αγώνες και στο αγώνισμα του Δρόμου 100 μέτρων Παίδων έλαβε 32η θέση (μεταξύ 35 αθλητών) με επίδοση 13.95.
        Επόμενη διοργάνωση στην πόλη μας πάλι, είναι τα «Ζαχαριάδεια 2011» την Κυριακή 12/6 όπου φιλοδοξούμε να υπερβούμε τα μέχρι σήμερα όρια συμμετοχών αλλά και επιδόσεων μας.

                                                             Επί του Πιεστηρίου.
Με τέτοιο προπονητή ο Αρχάκης θα διαπρέψει.

        Ενημερωθήκαμε από την Ε.Α.Σ. του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ότι τα αγωνίσματα της Σφαιροβολίας Ανδρών και Μήκους Βετεράνων όπου είχαμε δηλώσει μαζικώς συμμετοχή δεν θα διεξαχθούν. Κατόπιν τούτου θα συμμετάσχουμε στη διοργάνωση μόνο με Έφηβους και Παίδες αθλητές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: