Τρίτη, 29 Ιουνίου 2010

Ο διεθνής μας αείμαχος

    Στο Σαντάνσκι της Βουλγαρίας βρέθηκε την Κυριακή 13 Ιουνίου ο Πρόεδρος του Συλλόγου Διαχρονικών Αθλητών Θεσσαλονίκης ο αείμαχος Γιώργος Γεωργούδης και συμμετείχε σε αγώνες Παλαιμάχων που διοργάνωσαν από κοινού οι Σύλλογοι Βετεράνων Πειραιώς, Σερρών, Θεσσαλονίκης και Σαντάνσκι Βουλγαρίας. Και φυσικά δεν μπορούσε να μην επιστρέψει με μετάλλιο καθώς βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα τη φετινή περίοδο. Στον Ακοντισμό κατετάγει δεύτερος με επίδοση 28.20 μέτρα και στη Σφαιροβολία τρίτος με επίδοση 7 μέτρα. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στο Στάδιο του Σαντάνσκι αλλά και στο κεντρικό πάρκο της πόλης ενώ εντύπωση μας προκάλεσε η εμπειρία που μας μετέφερε από την «αρχαιοπρεπή» μέτρηση των ρίψεων μόνο με βάση τη διαφορά της απόστασης μεταξύ των ρίψεων των αγωνιζομένων και χωρίς καταγραφή των επιδόσεων τους αλλά και η διεξαγωγή του Άλματος σε Μήκος χωρίς φορά.
Εθελοντές σε όλες τις διοργανώσεις.
    Ο Σύλλογός μας θα συμμετάσχει μαζικά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα «Βετεράνων» στη Λάρισα στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου, σε όλα σχεδόν τα αθλήματα. Καταθέτουμε όμως και την ολοκληρωτική αντίθεση μας στην καταβολή χρηματικού παράβολου για την συμμετοχή των αθλητών και μάλιστα αναλόγως με τον αριθμό των αγωνισμάτων που θα δηλώσουν. Αναγνωρίζουμε μεν, τη δύσκολη οικονομική συγκυρία για τον Ελληνικό Αθλητισμό αλλά και η προσφυγή των διοργανωτών στην εύκολη λύση της μετάθεσης του προβλήματος χρηματοδότησης του πρωταθλήματος στην «πλάτη» των αθλητών, οι οποίοι αποτελούν το αγνότερο ίσως τμήμα του ελληνικού Στίβου, είναι υπεκφυγή και αμαχητί παράδοση του αθλητικού Κινήματος στις επιταγές του χρηματοοικονομικού συστήματος. Καλούμε τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ., τον Σύλλογο Ολυμπιονικών αλλά και όλους τους άλλους φορείς, όπως την Τοπική Αυτοδιοίκηση Λάρισας, να καλύψουν εξ ολοκλήρου τη δαπάνη διεξαγωγής των Αγώνων και να ανακληθεί το παράβολο για όλους τους αγωνιζόμενους. Η δε συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων να γίνει αφιλοκερδώς όπως εξάλλου είναι και αυτή των αθλητών που θα αγωνιστούν μόνο για την ηθική επιβράβευση και τη συμμετοχή.
    Τα προβλήματα λύνονται, πιστεύουμε, με την αυθόρμητη και ανιδιοτελή προσφορά στο Σύνολο και όχι με τη θέσπιση νέων εισφορών στο άτομο. Φίλοι μας, μην επιτρέψετε να δώσει κανείς ένα πλήγμα στο «Βετερανικό» Κίνημα του Στίβου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: