|
Οι πρωταθλητές μας περιχαρείς. |
Σε μια ακόμη διοργάνωση Στίβου Βετεράνων συμμετείχε ο Σύλλογος των Διαχρονικών Αθλητών Θεσσαλονίκης, του φορέα που εμπνεύστηκε και οργάνωσε ο παλαιός δεκαθλητής Γιώργος Γεωργούδης. Στην «Ημερίδα Ρίψεων και Δρόμου 10.000 μ.» που διοργάνωσε ο Σ.Ε.Β.Α.Σ. την Κυριακή 16/10/2011 στο Καυταντζόγλειο Στάδιο αγωνιστήκαμε με πέντε αθλητές εκ των οποίων για πρώτη φορά δύο γυναίκες. Όλοι κατέκτησαν μετάλλιο, τέσσερεις από αυτούς σε δύο αγωνίσματα.
|
Με μετάλλια στην πρώτη κιόλας συμμετοχή. |
Συγκεκριμένα, οι αθλήτριες μας Τζένη Παπαθεοδώρου και Ανναρίτα Νταλ Γκαλ διακρίθηκαν στον Δρόμο των 5.000, όπου ο διοργανωτής Σύλλογος επιβράβευσε όλες τις συμμετέχουσες που τερμάτισαν την επίπονη δοκιμασία. Οι αθλήτριες μας ακολούθως στην Σφαιροβολία κατέκτησαν την πρώτη θέση στις κατηγορίες 40-44, όπου η Ανναρίτα Νταλ Γκαλ πέτυχε επίδοση 5.73 μ. και στην κατηγορία 35-39 όπου η Τζένη Παπαθεοδώρου πέτυχε επίδοση 6.36 μ. Στους Άνδρες οι βετεράνοι και πρωτοπόροι του τμήματος μας είχαν τις εξής επιδόσεις: Ο Πρόεδρος του Σωματείου των «Διαχρονικών» Γιώργος Γεωργούδης αγωνίστηκε στον Ακοντισμό όπου πήρε τα αργυρά μετάλλια στην κατηγορία 44-49 με επίδοση 21.75 μ., στην Δισκοβολία με 18.36 μ. και στην Σφαιροβολία με 6.46 μ. Ο γυμναστής Γιάννης Μπαχάς κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στον Ακοντισμό στην κατηγορία 40-44 με επίδοση 21.70 μ. και αργυρό στη Δισκοβολία με 19.10 μ. Στη Σφαιροβολία κατετάγει πέμπτος με 7.21 μ. Τέλος, ο νεαρός βετεράνος μας εκπαιδευτικός Δημήτρης Σαλονικιός πήρε το πρώτο του έπαθλο στη Σφαιροβολία με επίδοση 5.49 μ. στην κατηγορία 35-39 ετών.
|
Άψογη ήταν η τεχνική της προπονήτριας μας. |
Η διοργάνωση, και η συμμετοχή μας σε αυτή, μας χαροποίησε ιδιαιτέρως καθώς μας έδωσε την ευκαιρία να συναντηθούμε ξανά με συναθλητές μας από όλη την Ελλάδα. Η προσέλευση ήταν εντυπωσιακή σε όλες τις κατηγορίες και έδωσαν παρών και αρκετές γυναίκες. Συγχαρητήρια αξίζουν στα στελέχη του διοργανωτή Ομίλου, του Συλλόγου Ελλήνων Βετεράνων Αθλητών Στίβου για την γραμματειακή υποστήριξη του, την προβολή της εκδήλωσης και την επαρκή αθλοθέτηση. Κυρίως όμως πρέπει να τιμήσουμε τα μέλη του τοπικού Συνδέσμου Κριτών Στίβου Θεσσαλονίκης που για ακόμη μια φορά παρείχαν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς και με απόλυτη επίγνωση της σημασίας του λειτουργήματος τους. Σε μια εποχή όπου οι Σύνδεσμοι Διαιτητών και Κριτών όλων σχεδόν των αθλημάτων (κυρίως των αθλοπαιδιών)απαιτούν την καταβολή των αποζημιώσεων τους από τα συμμετέχοντα σωματεία (με την ανοχή των Ομοσπονδιών), η ανιδιοτελής προσφορά των Κριτών Στίβου της πόλης μας και μάλιστα σε διοργανώσεις Βετεράνων (που δεν έχουν το κύρος των άλλων αγώνων) είναι πρότυπο συμπεριφοράς, στάσης και δράσης.
|
Με ευσυνειδησία οι Κριτές επετέλεσαν το καθήκον τους. |
Σε αντιδιαστολή με την στάση των παραπάνω θα πρέπει να στηλιτεύσουμε την πρακτική των Συνδέσμων Διαιτητών και Κριτών Καλαθοσφαίρισης (στο Κύπελλο της Ε.ΚΑ.Σ.Θ.), και των Κριτών Χειροσφαίρισης (εδώ και αρκετά χρόνια) που όχι μόνον δεν μειώνουν τις αμοιβές τους που λάμβαναν από την Ομοσπονδία αλλά και ανέχονται την άμεση καταβολή τους (επί ποινή μηδενισμού του σωματείου) στην έναρξη του αγώνα.
|
Ο μεγαλύτερος (από κάθε άποψη) αθλητής των αγώνων (90 ετών)!!!) |
Να υπομνήσουμε σε όλους πως όταν θα έρθει η ώρα που οι ομάδες θα αναστείλουν τη δραστηριότητά τους ούτε Ομοσπονδίες θα υπάρχουν, ούτε Σύνδεσμοι Κριτών (αντιθέτως θα εμφανιστούν πολλοί «επι-κριτών»). Ακολουθήστε το φωτεινό παράδειγμα των ανθρώπων του Στίβου.